Незадоволителният напредък на руската инвазия в Украйна доведе до твърде

...
Незадоволителният напредък на руската инвазия в Украйна доведе до твърде
Коментари Харесай

Руските шпиони попаднаха в светлината на прожекторите

Незадоволителният прогрес на съветската инвазия в Украйна докара до прекомерно нежелано осветление на съветските разследващи служби, които подведоха Кремъл за обстановката Украйна преди нашествието, написа в разбор изданието The Moscow times.

В края на предходната седмица съветските управляващи започнаха чистка в Пети отдел на Федералната работа за сигурност (ФСБ), която дава отговор за външното разузнаване и най-много за обстановката в някогашните руски републики, заяви журналистът Андрей Солдатов, който е създател на поредност книги за съветските спецслужби.

Според източници на журналиста ръководителят на Пети отдел ген.-полковник Сергей Беседа и неговият заместител Анатолий Болюх са били сложени под домакински арест. Основната причина е предоставената на Кремъл лъжлива информация за политическата обстановка в Украйна, написа Солдатов в своя профил във фейсбук

Мнозина към този момент се питат дали всичко е наред в злокобната централа на ФСБ на площад Лубянка в Москва, която в миналото е била дом на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), споделя The Moscow times

Русия очакваше да реализира доста по-бърз прогрес в Украйна. Някои съветски коментатори означават, че в Кремъл надали не са очаквали съветската армия да бъде приветствана от украинците. Случи се тъкмо противоположното – украинците не престават да показват цялостна неотстъпчивост и яростна опозиция.

Никаква връзка с действителността

„ Хората не обясниха на (президента) Путин действителността на обстановката “, споделя източник от френското разузнаване. „ Системата се втвърдява, окопава се, тъй че Путин да не получава прекалено много неприятни вести “, добавя източникът от френското разузнаване.

В отчет, оповестен за първи път от основания в Латвия съветски новинарски уебсайт Meduza, специалистите по съветското разузнаване Андрей Солдатов и Ирина Бороган пишат, че първите последствия от неуспехите в шпионажа към този момент се усещат с арестите в Пети отдел на ФСБ.

Това е извънредно мощен клон на ФСБ, който управлява нейните интервенции отвън Русия, изключително в някогашни руски страни като Украйна. Тази работа се разграничава от съветската профилирана работа за външно разузнаване, ръководена от Сергей Наришкин, който е от вътрешния кръг на Путин.

Ръководителят на съветската национална армия Виктор Золотов също беше представен от съветските осведомителни организации да признава, че нашествието " не върви толкоз бързо, колкото бихме желали ". Той изяснява, че руснаците не бързат в опит да се избегнат цивилни жертви.

Базираният във Франция съветски отстъпник Владимир Осечкин, който движи уеб страницата gulagu-net.ru, също оповестява за арести на чиновници на ФСБ.

" Истинската причина за арестите е неприятното разузнаване, както и непълната и погрешна информация за политическата обстановка в Украйна ", споделя Осечкин.

Сайтът на Осечкин разгласява поредност от писма от осведомител, наименуван " Вятърът на смяната ", в които се твърди, че във ФСБ царува атмосфера на боязън поради неуспеха в Украйна.

" Путин евентуално прави вътрешна чистка на висши офицери и чиновници на разузнаването “, оповестява основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW). „ Той прави това, с цел да избави достолепието си, откакто не е решил вярно даваните му оценки за обстановката преди да разпореди нашествието, или като възмездие за неверните разследващи данни “.

Много неприятен разбор

Разследващият уебсайт " ФСБ досие ", който е профилиран в работата на специфичната работа, заяви в понеделник, че е прекомерно пресилено да се приказва за огромна чистка във ФСБ. Сергей Беседа в действителност е бил разпитван от следователи, само че към момента е на работа и не е задържан. Болух също е бил разпитван, само че от няколко години към този момент не бил втория по мощ човек в Пети отдел,

" ФСБ Досие " написа, че Сергей Беседа е бил в Украйна през 2014 година, с цел да помогне на тогавашния президент Виктор Янукович да се оправи с Евромайдана. В последна сметка Янукович избяга в Русия благодарение на съветските служби в нощта преди да бъде свален от власт с решение на украинския парламент. Сергей Беседа беше обект на глобите на Европейски Съюз през юли 2014 година след анексирането на Крим и експлоадирането на сражения в Донбас.

Множество въпроси изникват и за ролята на Службата за външно разузнаване на Русия, откакто нейният начилник Наришкин беше подложен на необичайно оскърбление от Путин по малкия екран в навечерието на нашествието. Западни източници споделят, че наподобява неоспоримо, че силата на украинската опозиция и нежеланието на локалното население да посрещне Русия са изненадали Москва.

„ Имаше доста неприятен разбор на положението на морала на украинциците и Украйна като цяло “, описват източници на френските служби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР