Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, ще

...
Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, ще
Коментари Харесай

Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става ,,Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, дипломат на Италия в България, ще бъде удостоена с почетното звание,,Доктор хонорис идея на УХТ-Пловдив “. Това ще стане на тържествено съвещание на Академичния съвет, отдадено на 70-годишнината от основаването на Университета по хранителни технологии, което ще се организира на 23 май 2023 година в зала „ Проф. доктор Милен Бешков “ от 11:00 ч.

По време на формалната гала Н.Пр. Джузепина Дзара ще получи от ректора проф. Пламен Моллов регалиите на почетното звание, с което става неговият 31-ви притежател.
-->
Предложението за награждаване е на предприемчив комитет в УХТ – доцент доктор Кирил Михалев, ръководител на Общото заседание на УХТ, проф. доктор Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет и проф. д.н. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и интернационална активност. В него те показват безспорния принос, който дипломат Джузепина Дзара има за развиването на двустранните връзки сред представители на италианската академична общественост и бизнес среди и Университета по хранителни технологии.

По самодейност на дипломат Джузепина Дзара УХТ-Пловдив взе участие в редица професионални конгреси и семинари, проведени от Посолството на Италия в София в съдействие с Федералиментаре и Конфиндустрия България, измежду чиито представители има водещи компании в хранителната и винарската промишлености. По време на тези събития са осъществени контакти на представители на УХТ-Пловдив с водещи италиански специалисти в региона на храненето и хранителната просвета.

Н. Пр. Джузепина Дзара интензивно спомага за разпространение на просветителните и научни начинания на Университета по хранителни технологии.

Разширяването на съдействието с италианската академична общественост и бизнес среди, за което способства интензивно дипломат Джузепина Дзара, ще даде опция УХТ да бъде приет в интернационален мащаб като реномиран учебен и теоретичен център в региона на хранителната просвета, се споделя в решението на Академичния съвет.

На тържествения научен съвет са поканени посланици на други страни.



Специален посетител ще бъде и писателят Димитър Недков, който ще произнесе академично слово във връзка 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий.

Ще бъдат наградени преподаватели, нараснали в академична служба, доайени, изявени учени и студенти.

Колеги, заповядайте на тържествения Академичен съвет на 23 май 2023 година в 11 ч. в УХТ.

Очакваме ви!

ВИЗИТКА на Димитър Недков:

• Автор на известни документални и художествени творби, изследващи взаимоотношенията сред индивида и сътворената от него хилядолетна история:

“Масоните се върнаха в България ”;

“Заплахата Дан Браун ”;

трилогията “Знакът на българина ”;

утопията “Президентът ”.

•Сценарист и режисьор на телевизионния сериал “Знакът на българина ”.

• Коментатор в публицистичните телевизионни поредици “Въпрос на позиция ” и “Новото знание ”.

•Изследовател на ролята и смисъла на тайните общества за развиването на цивилизациите.

•Счита жанра “Теории на конспирацията ” за положителен стимулатор на човешкия блян за знание, отвън рамките на официозната историческа идея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР