Nexo наруши закона и доверието на вложителите с фалшивото твърдение,

...
Nexo наруши закона и доверието на вложителите с фалшивото твърдение,
Коментари Харесай

БГ криптоаферата за $800 М Nexo на съд в 8 щата

Nexo наруши закона и доверието на вложителите с подправеното изказване, че е лицензирана и записана платформа. Nexo би трябвало да спре противозаконните интервенции, с цел да отбрани вложителите, съобщи основният прокурор на Ню Йорк

След като България беше прославена от " криптокралицата ” Ружа Игнатова, нова бг спекулация раздрусва Америка. Този път не става дума за 5 млрд.долара, а " единствено ” за 800 милиона. Както разгласиха авторитетните американски медии, отпред с флагмана на бизнесинформацията CNBC, 8 щата са повдигнали обвинявания против криптоплатформата Nexo Group по отношение на " нерегистриран олихвяван криптовалутен артикул ”. В Съединени американски щати това е сериозна машинация, която се преследва още по-сурово от закона, а фактът, че отпред на обвинителите са най-важните и владени от ръководещата Демократическа партия щати Калифорния и Ню Йорк, подсказва, че нещата не просто са съществени, а е допустимо да са проследени и връзки с вражески страни. Тема, която занапред ще бъде развивана по света и у нас освен в това, само че и в другите си политически измерения.

Щатските регулатори на Калифорния, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт упрекват Nexo, че е предложила на клиенти да печелят лихви от сметки, без те да бъдат авансово обезпечени със сcответните финансови принадлежности, оповестява CNBC.  Без това, безапелационни са в оспорването щатските регулатори, вложителите не биха могли да създадат своите осведомени капиталови решения.
Според изказванията на надзорните органи на 8-те щата " Nexo неправилно е представяла пред вложителите сметките  и ги е предложила като да е  лицензирана и записана платформа ”. Тези сметки, известни като  misrepresented the accounts and suggested to investors that it is a Earn Interest Product (Печелещ рента продукт), разрешават на вложителите да подават активи в Nexo в подмяна на което са обещавали 36% рента по депозита.
Nexo твърди, че единствено един актив печели 36% и няма такава реклама в маркетинговите материали на компанията.

Компанията счита, че множеството й известни активи като Bitcoin печелят едноцифрени проценти, прибавя CNBC.
Акцията идва, откакто в последно време имаше няколко криптобанкрута тази година, които оставиха вложителите без достъп до фондовете, които са вложили в тях, осведоми CNBC. В България това нещо го назоваваме финансова пирамида и имаме някогашен горчив опит с въпросното събитие, въпреки и

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР