Невидима ракета на Путин е насочена към уязвимостта на САЩ,

...
Невидима ракета на Путин е насочена към уязвимостта на САЩ,
Коментари Харесай

"Ню Йорк Таймс": "Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ

" Невидима " ракета на Путин е ориентирана към уязвимостта на Съединени американски щати ", извежда в заглавие " Ню Йорк таймс " за огласените през вчерашния ден от съветския президент нови съветски въоръжения, измежду които междуконтиненатална крилата ракета и нуклеарно торпедо, които могат да надхитрят цялата американска защита.

Презентацията на Путин включваше видеоанимации, изобразяващи разделящи се бойни елементи, ориентирани против Флорида, където президентът Тръмп постоянно върви в имението си " Мар а лаго ". Това внезапно ще ескалира военните нападки сред двете страни и вещае нова и скъпа конкуренция в нуклеарното въоръжаване.

Въпреки че Путин може би блъфира с тези оръжия, както настояват някои специалисти, той интелигентно се концентрира върху уязвимостта на създадените в Съединени американски щати отбранителни системи. А точно: те се базират на догатката, че вражеските ракети с нуклеарни бойни глави летят нависоко и е допустимо да бъдат унищожени, преди да доближат задачите си. Новият клас съветски оръжия, сподели Путин, летят ниско, незабележимо, далеко и бързо - прекомерно бързо, с цел да реагира защитаващият се, написа вестникът.

Като че ли основната цел на изказванията на Путин в неговото годишно послание към нацията бе да повдигне патриотичния дух на руснаците в миг, когато той се е устремил към акция за своето преизбиране. Въпреки че успеха му е сигурна в конкуренция с един претендент, отбелязва нюйоркското издание.

Според него Путин е употребявал речта си, с цел да увери своите съграждани, че въоръжаването се реализира, макар че държавно управление харчи огромни средства за възстановяване на качеството на техния живот.

Но централно място в словото му заемаха оръжията, които Путин разказа като отговор на отхвърли на Съединени американски щати от контрола върху въоръженията и проектите им за внушително превъоръжаване.

Речта на Путин добави към охлаждането на връзките сред Съединени американски щати и Русия, установи " Вашингтон пост ". Според специалисти, представени от вестника, с оповестяването на новите съветски оръжия, които съгласно Путин ще пробиват американската защита, възможностите за работлив разговор сред двете страни понижава.

Може би към момента сме надалеч от дълбините на Студената война, само че вчерашната тирада на Путин за " невидимите " ракети снижи с още няколко градуса хладните връзки сред двете страни. Малцина специалисти и от двете страни са на мнение, че новите оръжия (ако се допусне, че съществуват в действителност и са дислоцирани) ще трансформират салдото на силите сред Съединени американски щати и Русия, които към този момент разполагат с капацитета да се унищожат взаимно доста пъти.

Същевременно е налице необятно публикувано мнение, че реторичните офанзиви, замрялата дипломация и военната ескалация, които стават все по-присъщи на американско-руските връзки, са непродуктивни за световната сигурност.

Русия и Съединени американски щати имат доста тематики за диалог, като контрола върху въоръженията, хакерските атаки, Украйна, Сирия и още доста. Но не е елементарно да се каже по какъв начин да да се извърши пробив в това привидно непреклонно затъване в мразовити връзки, написа в умозаключение " Вашингтон пост ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР