Невероятното представяне на Петър Мицин на Световното първенство по плуване

...
Невероятното представяне на Петър Мицин на Световното първенство по плуване
Коментари Харесай

Нов голям успех за Петър Мицин

Невероятното показване на Петър Мицин на Световното състезание по плуване за юноши в Израел продължи с извоюван сребърен орден в дисциплината 200 метра бътерфлай.

Българският гений приключи с време 1:56.73 минути и изостана с 0.51 секунди от спечелилия Сиджъ Уанг от Китай, който точно е новият международен първенец. Третата позиция остана за италианеца Алесандро Рагани, който беше на 1 секунда и 6 стотни от Мицин. За успеха на Уанг спомогна и изключителната му стартова реакция от 0.62 секунди, спрямо 0.68 за българина и 0.71 за бронзовия медалист от Италия.

Турнирът за Петър като цяло може да се окачестви само с думата “великолепен ”, тъй като той стана международен първенец на 400 метра свободен жанр още в началните дни на конкуренцията. 18-годишният българин покори дистанцията за 3:46.49 минути и заслужи златото, което може да добави към международния си връх в дисциплината за тази възрастова група, както и европейската купа по-рано тази година в Дъблин.

Тийнейджърът от Велинград след това приключи четвърти на 200 метра свободен жанр на Световното със единствено 0.12 секунди пасив по отношение на бронзовия медалист от Австралия Андерс Макалпин. 61 стотни пък разделиха възпитаникът на Николай Вакареев от международната купа на 800 метра свободен жанр, изоставайки само от турчина Кузей Тунчели, който записа връх на шампионатите за юноши.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР