Невероятно, но факт - има начин да се храним здравословно

...
Невероятно, но факт - има начин да се храним здравословно
Коментари Харесай

Можем ли да се нахраним здравословно за по-малко от 7 лв.?

Невероятно, само че факт - има метод да се храним здравословно за по–малко пари, като храната ще резервира своето качество и количество, настояват последни проучвания.

Съветите са човек да стартира по–често самичък да подготвя храната си, а не да се възползва от готовата такава. Това сигурно ще отнеме време, само че в краен резултат ще имате доста по–качествена, вкусна и здравословна храна.

Смята се даже, че замразени храни не губят своят хранителен състав и в някои случаи, в случай че са по–изгодни, е елементарно да се заложи на тях. Нещото, което може да понижи разноските ви, е опцията понякога да се похапват консерви с храна като фасул да вземем за пример.

Вярно е, че няма да е като бобеца на мама или баба, само че ще свърши работа, откакто го изплакнете добре и го овкусите с подправки. Същото важи и за консервираната риба, която сигурно ще ни излезе много по–евтино, само че може да е не по-малко вкусна от прясната в някои случаи. Рибните консерви са с огромна валидност и въпреки всичко съдържат Омега-3 мастни киселини.

 Здравословно хранене

Похапването на паста също не би се отразила зле на тялото, стига да не прекаляваме с нея. Един пакет макарони или спагети с малко масло, сиренце са алтернатива за лесна и бърза вечеря за 3-4 души. Ако сложите и някой-друг зарзават и зелена фалшификация, ще имате детонация от аромати в чинията.

И въпреки всичко на всеки му се прищява да се наслаждения на менюто в някое заведение. Тук, за стесняване на бюджета и банкет на здравословна храна, се предлага да си изберете прясна салата и плодов десерт.

Плодовете са идеални и за консумация сред храненията. Една ябълка да вземем за пример, с помощта на фруктозата в нея, дава доста сила и по едно и също време с това засища. Тя оказва помощ да се ограничи приемът на дребните и нездравословни храни, които всеки обича да си похапва преди вечеря да вземем за пример.

 Пазар

Похапването на ягоди също се оказва доста потребно, тъй като единствено половин порция може да ни засити и да не разреши преяждането по-късно. По тази причина се препоръчвате да се хапнат ягоди преди главното ястие, които също така са и доста богати на фибри и витамин С.

Друга храна, коя несъмнено може да ни засити бързо и елементарно, са ядките. Те са богати на протеини, фибри и етерични масло. Много са подобаващи за обедното меню, като е желателно да се похапват обезсолените и в недопечен тип.

Ако си падате по ориза, то неговото елементарно подготвяне и здравословни изгоди могат в допълнение да ви насърчат. Така да вземем за пример кафявият ориз басмати е доста потребен и богат на протеини, калций, калий, фибри и други. Спокойно можете да му се доверите и насладите. А с добавка черен пипер гарантирате здравето на вашето дебело черво.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР