Невъзможно е да си представим живот без топла храна. Затоплената

...
Невъзможно е да си представим живот без топла храна. Затоплената
Коментари Харесай

Дори не подозирате колко е ОПАСНО да подгрявате тези 5 храни

Невъзможно е да си представим живот без топла храна. Затоплената храна се е трансформирала в норма на живота, само че какъв брой потребно е това отношение към храната? Химическите процеси, които се задействат от вторичната обработка на температурата, са разнообразни от тези, които се появяват непосредствено по време на готвенето.

Не всички артикули реагират на температурата по същия метод - някои от тях са противопоказани по разнообразни аргументи. Тези пет продукта са включени в неповторим лист на храните, при които е строго противопоказна вторичната термична обработка, изключително в случай че се съхраняват при стайна температура, означават диетолозите.

Пиле

Пилешкото и другото птиче месо се съхранява при много строги санитарни условия, само че даже цялостният надзор не отстрани избран риск от зараза със салмонела. Бактериите в пилето умират, когато са добре приготвени - в месото не би трябвало да остават необработени площи. Диетолозите обаче не предлагат още веднъж да се подгрява пилешкото - протеините в това месо имат доста деликатна конструкция и температурата може да ги унищожи. Това ще се отрази основно на вас и вашето храносмилане.

Ориз

Японците са потвърдили, че вареният ориз може да се съхранява за доста дълго време, само че нищо не е казано за притоплянето му. Както се оказва, вареният ориз, съхраняван при стайна температура, бързо се трансформира в място за развиване на бактерии, които могат да причинят хранително отравяне. Дори и деликатно нагряване на този ориз не е целесъобразно, тъй като ще провокира неприятно храносмилане.

Останалата част от листата с храните, които не би трябвало да подгряваме, четете в най-полезния уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР