Неваксинираният срещу коронавирус Новак Джокович иска специално разрешение, за да

...
Неваксинираният срещу коронавирус Новак Джокович иска специално разрешение, за да
Коментари Харесай

Джокович иска специално разрешение, за да играе на турнирите в САЩ

Неваксинираният против ковид Новак Джокович желае особено позволение, с цел да може да влезе в Съединени американски щати за идните " Мастърс " шампионати. Това разгласи неговият брат Джордже Джокович пред организация " Танюг ".

Според настоящите правила международният №1 в тениса няма на Съединените щати най-малко доникъде на април. След рухването на рестриктивните мерки напролет Джокович ще може да играе на US Open, който е в края на август.

Сърбинът завоюва и се върна на върха в международната класация. Той е вписан измежду участниците в " Мастърс " конкуренцията в Индиън Уелс (6-13 март), а съобщи, че " ще бъде срамно, в случай че не получи право да взе участие ".

" За страдание, това е нещо, което не е в нашите ръце ", разяснява Джордже Джокович, който е в екипа на носителя на 22 трофеи от Големия шлем. " Новак би трябвало да получи особено позволение, защото Съединени американски щати към момента отхвърлят влизане на неимунизирани лица. "

" Той е показал всички нужни документи и молба, а шефовете на шампионатите в Индиън Уелс и Маями обществено са декларирали, че Новак е нужен на тези шампионати и че желаят той да пристигна. Остават единствено няколко дни до вземането на решение и това, което ни остава да създадем, е да се надяваме на позитивен резултат ", добави братът на тенисиста.

След шампионата в Индиън Уелс след различен " Мастърс " - този в Маями сред 22 март и 2 април. Той е един от последните шампионати на твърди кортове преди сезона на клей.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР