Nestle отбеляза завършването на първата фаза от изграждането на новото

...
Nestle отбеляза завършването на първата фаза от изграждането на новото
Коментари Харесай

Nestle разширява производството си в Сърбия с нова фабрика

Nestle означи завършването на първата фаза от построяването на новото си произвеждане в Сурчин, Сърбия, оповестиха от компанията. Новата фабрика ще употребява локално отглеждана соя, която ще бъде употребена за производството на растителното портфолио на Garden Gourmet.

Планираният индустриален потенциал на фабриката е 12 000 тона годишно, като е очакван експорт за Франция, Германия, Нидерландия, Италия, Испания и Англия.

Новият цех ще се простира на 18 440 кв м и ще се намира наоколо до съществуващата фабрика на Nestle в Сурчин, която работи от 2012 година. Отварянето на новото произвеждане е планувано за последното тримесечие на годината.
 Nestle с рекордна облага за 2021 година. Кой артикул е с максимален принос?
Nestle с рекордна облага за 2021 година. Кой артикул е с максимален принос?

Приходите на компанията за предходната година са съвсем 87,1 милиарда франка (94,1 милиарда долара)

" Горда съм с обстоятелството, че Сърбия към този момент има две заводи на Nestle и че страната е доста значима бизнес локация за компанията в Европа. Изграждаме най-модерната фабрика в сходство със зелените стандарти и отваряме вратата за нови 330 чиновници ", съобщи Маряна Давидович - управител в Nestle, представена от сръбските медии.

Президентът на Сърбия Александър Вучич, който участва на събитието, разяснява, че това е страхотна инвестиция за страната.

" Има възходящо търсене на артикули на растителна основа и по тази причина е значимо да бъдем водач в това да предлагаме такива артикули на локалния пазар, само че и в чужбина ", акцентира той.

Според информацията на компанията, задачата на портфолиото на Garden Gourmet е да се употребява изцяло соята, отглеждана в Сърбия. Освен това новата фабрика ще употребява възобновима сила от водноелектрически централи.

Съществуващата от 2012 година първа фабрика на Nestle в Сърбия демонстрира доста положителни финансови резултати и разшиляването на производството е натурален развой, разясняват от международния водач в сладкарската промишленост.
 Nestle ще създава международен бранд бонбони в България след инвестиция за 19 милиона лв.
Nestle ще създава международен бранд бонбони в България след инвестиция за 19 милиона лв.

В шоколадовата фабрика се чакат 70 нови работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР