Несправедливостта спрямо журналисти струва скъпо на всички общества. Деветдесет процента

...
Несправедливостта спрямо журналисти струва скъпо на всички общества. Деветдесет процента
Коментари Харесай

90% от убийствата на журналисти остават ненаказани

Несправедливостта по отношение на публицисти коства скъпо на всички общества . Деветдесет % от случаите на убийства на публицисти остават към момента ненаказани съгласно информация, предоставена от страните членки на организацията през 2017 година Това съобщи генералният шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова по отношение на наближаването на Международния ден за преустановяване безнаказаността на закононарушенията против публицисти - 2 ноември.
Между 2006 година и 2016 година ЮНЕСКО e осъдила убийствата на 930 публицисти, от които единствено през 2016 година са 102-ма, според последните данни на ЮНЕСКО от Доклад 2017/2018 за международните трендове в региона на свободата на изложение и развиването на медиите, който следва да бъде оповестен.
По случай 2 ноември ЮНЕСКО дружно със своите сътрудници започва световна акция взаимно с медии от целия свят, както и акция в обществените мрежи #MyFightAgainstImpunity.
През 2013 година Общото заседание на Организация на обединените нации с резолюция дефинира 2 ноември за Международен ден за преустановяване безнаказаността на закононарушенията против публицисти. Резолюция приканва страните членки да вземат решителни ограничения за битка с безнаказаността на този тип закононарушения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР