Нещастният брак е по-добър за здравето, отколкото да сте щастливо

...
Нещастният брак е по-добър за здравето, отколкото да сте щастливо
Коментари Харесай

Учени: По-добре е за здравето да сте женени и нещастни, отколкото необвързани и щастливи

Нещастният брак е по-добър за здравето, в сравнение с да сте щастливо необвързани или разведени, сочи ново изследване. 

Учените са безапелационни, че в случай че живеете със брачен партньор, който от дълго време не харесвате, опцията да развиете диабет вид 2 или да имате нараснали равнища на захар в кръвта, е доста по-малка, в сравнение с в случай че нямате сътрудник. Това сочат резултатите от скорошно проучване. 

Обяснението на учените е, че когато двама души останат дружно и разделят един покрив, те даже подсъзнателно, си въздействат взаимно. Особено когато става дума за хранителни привички, а също по този начин и разделят разноските си. Това може да докара до по-здравословно хранене. 

 мъж, жена

Изследвания, извършени в предходни години, акцентират голям брой изгоди за здравето от брака, като да вземем за пример намаляването риска от инсулт, инфаркт и меланхолия. Последното изследване обаче е концентрирано съответно върху тематиката по какъв начин дългото общуване въздейства върху равнищата на кръвната захар. 

В опита са взели участие над 3000 души от 50 до 89-годишна възраст, като 76% от тях са обвързани, женени или живеят с сътрудник. Учените им задали въпроси, свързани със положението на любовните им връзки и дали срещат поддръжка от индивида, с който съжителстват. 

Данните от отговорите и кръвните проучвания на участниците били модифицирани и съгласно резултатите, тези които са женени или съжителстват с сътрудник, имат равнища на кръвна захар приблизително с една пета по-ниски от тези, които са необвързани, разведени или овдовяли. Резултатите са едни и същи и за двата пола.

 мъж, жена

Любопитен факт е, че качеството на любовната връзка и равнището на съгласие сред сътрудниците не играят роля в индикаторите и в умозаключение учените прибавят, че даже нещастният брак е по-добър за здравето от живота на необвързаните. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР