Нерешителността на Запада и игнорирането от негова страна позволи на

...
Нерешителността на Запада и игнорирането от негова страна позволи на
Коментари Харесай

В бъдеще Русия може да управлява потока от бежанци

Нерешителността на Запада и игнорирането от негова страна разреши на Русия още веднъж да стане основен състезател на международната сцена. И Путин ловко се възползва от това, написа немското издание Handelsblatt.
На 22 октомври в олимпийския град Сочи Путин ще одобри турския президент Реджеп Ердоган, с цел да разиска решението на обстановката в Сирия. Докато Запада подлага на критика Турция поради военната интервенция в северната част на страната Путин от ден на ден притегля Турция към себе си. Още с доставката на съветската зенитна ракетна система С-400 в Турция, която е член на НАТО, Путин доста се приближи към задачата си да всее ерес в Западния съюз. В Сирия Анкара зависи от благосклоността на Путин.
Отводът на войските на Съединени американски щати, който Тръмп разпореди, дефинитивно трансформира Русия в основен състезател в целия район. На международната сцена Русия се трансформира в правоприемник на Америка, отстъпващият международен служител на реда. Победата на Путин в Сирия е мощен сигнал за всички деспоти - има някой, който стои решително на ваша страна, до момента в който Тръмп показва противоположното - ненадеждността на Америка. 
Арабите имат потребност от Кремъл, с цел да запазят властта на отслабващия нефтен картел ОPEC и да стабилизират цената на нефта. Африканците поръчват съветско оръжие . Иран и Сирия са под съветска отбрана. Китай е взаимен против Вашингтон. Путин основава антилиберален интернационал: принц Мохамед, Ердоган, иранския Рухани, Сиси в Египет и Ци в Китай  не са приятна композиция, само че се сплотяват към шефа на Кремъл. Вина за това има разколът на Запада, реализиран от Тръмп, а също и нерешителността на Европа във връзка с протичащото се в спешните райони.
Освен това се подценява друга огромна заплаха - с помощта на интензивността в Сирия, взаимно с Турция в Персийския залив и в Африка Русия в бъдеще Русия може да ръководи потока от бежанци и да дестабилизира Европа. Крайно време е да се постави завършек на саморазложението на Запада. Европа и Съединени американски щати би трябвало да преразгледат съюза си, разпределението на бремето на международната сцена и взаимната позиция към Русия.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР