Неприятни миризми в тоалетнатаИзсипете малко ароматизиран препарат в поставката, в

...
Неприятни миризми в тоалетнатаИзсипете малко ароматизиран препарат в поставката, в
Коментари Харесай

Няколко хитринки, с които да поддържате дома си приветлив

Неприятни миризми в тоалетната

Изсипете малко ароматизиран препарат в поставката, в която стои четката за миене на тоалетната, с цел да неутрализирате неприятните миризми. Периодично го сменяйте.

Плака и наслойка по приборите за хранене

Лимоновият сок може да помогне при наслойка и петна по приборите за хранене. Внимателно обработете лъжиците, ножовете и вилиците с половин лимон, оставете за известно време, по-късно изплакнете с течаща вода и избършете с чиста вълнена забрадка.

" Шумни " чекмеджета

Ако се дразните от скрибуцането, което издават чекмеджетата, когато се затварят, пробвайте да нанесете тъничък пласт лепило върху горната вътрешна част на шкафа.

Универсален почистващ препарат

Смес от трапезен оцет и течност за миене на съдове е чудодейно средство, което ще ви помогне да се справите с съвсем всяка нечистотия в къщата. Такава емулсия ще ви разреши да спестите доста от закупуването на специфични домашен химикали.

Чисти прозорци

Миенето на прозорци е сложна и неприятна задача. Да се справите елементарно при мощно нечисти повърхности и да избегнете образуването на петна, ще ви помогне вода с нишесте. Разредете една супена лъжица нишесте в един литър вода и избършете повърхността на прозореца с получената емулсия. Избършете следите от мръсотията и нишестето с чиста влажна забрадка и подсушете.

Прах върху лакирани повърхности

Никога не бършете полирани и лакирани мебели с влажна забрадка. За дейно справяне с мръсотията върху такива повърхности използвайте единствено суха фланела, плат или специфични салфетки.

Запотени стъкла

Смес от глицерин и алкохол е може би най-ефективното средство против замъгляване/запотяване на стъклената повърхнина. В допълнение такава емулсия ще помогне на прозорците да останат чисти за по-дълго време. Тази рецепта е изключително настояща при очакване на студено време, а също по този начин и при започване на отоплителния сезон, когато разреждаме миенето на прозорците и пускаме отоплителните уреди.

Грижа за кухненски кърпи

За да се изперат по-добре кърпите за чинии, накиснете ги в топла вода с оцет, преди да ги завъртите в пералнята.

Блестящи дръжки

Почиствайки дома, не забравяйте за дръжките на вратите. Върху тях се настаняват доста бактерии, а петната и пръстовите отпечатъци скапват външния тип на стаята. Така че най-малко един път седмично бършете дръжките на вратите и шкафовете със специфични кърпички или спиртен разтвор.

Почистване на мека мебел

Меката мебел като гъба всмуква мръсотията и неприятните миризми. Налейте малко водка в пръскалка. Напръскайте повърхността на дивана с течността и я оставете да изсъхне. Такъв трик ще помогне за ободряване на мебелите и унищожаване на нежеланите миризми.

Почистване на килими

Килимите основават атмосфера на топлота и комфорт в къщата. Въпреки това, с цел да може килимът да издържи дълго време и да не загуби своята прелест, той се нуждае от подобаваща грижа. Най-обикновена сода за самун ще помогне за разчистване на замърсяванията и унищожаване на миризмите. Поръсете я върху повърхността на килима, оставете за няколко часа и по-късно почистете добре с прахосмукачка.

Хромирани елементи

Не бързайте да изхвърляте изстисканото парче лимон. То може да послужи за разчистване на хромираната санитария. Прокарайте комат лимон по повърхността на крановете, душ главата и маркуча за душ и те ще заблестят като нови.

Блестящи огледала

Вземете половин недопечен картоф, прокарайте го по повърхността на огледалото, изплакнете парцал с хладка вода и избършете. Това е най-лесният и наличен метод за разчистване на замърсявания и възобновяване на блясъка на всички огледала в къщата.

Пише: Телеграф
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР