Неправителствената организация Институт за изследване на войната (ISW) обяви, че

...
Неправителствената организация Институт за изследване на войната (ISW) обяви, че
Коментари Харесай

Украйна започна контранастъпление

Неправителствената организация Институт за проучване на войната (ISW) разгласи, че доста предстоящата контраатака на Украйна е почнала, заяви Евронюз.

Украинските сили не разкриват детайлности за своята задача, само че се допуска, че тя ще се състои от голям брой дейности на доста места с друга активност и няма да се разгърне като единична интервенция.
-->
Може да се чакат и първични неуспехи. Основният фокус на отбранителната интервенция на Украйна остава прикрит, с цел да се попречи на съветските войски да приготвят авансово каквито и да било офанзиви.

В сряда украинските военни оповестиха, че са минали към нахлуване в източния град Бахмут.

Индустриалният център е във фокуса на вниманието на военните старания на Русия от лятото на 2022 година насам.

Междувременно при съветски удар в центъра на Херсон са ранени девет души, заяви украинското министерство на вътрешните работи.

" Девет души са ранени вследствие на обстрела ", заяви министерството в Телеграм, като настрана посочи, че " не е получило информация " за смъртни случаи.

Тази цифра беше доказана от регионалния шеф Олександър Прокудин, който добави, че измежду потърпевшите са " двама спасители, служител на реда, здравна сестра и немски доброволец ".

През последните дни украинците упрекнаха съветската войска, че е нанесла удари по Херсон, тъкмо когато управляващите изтеглиха хиляди цивилни от наводнените региони след разрушаването на язовир " Каховка " нагоре по течението на река Днепър.

Назначените от Москва публични лица пък настояват, че украинската войска е насочила офанзивите си против евакуиращите се цивилни и е умъртвила двама души в четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР