Непостоянството на Аслан Карацев е единствената постоянна черта в неговия

...
Непостоянството на Аслан Карацев е единствената постоянна черта в неговия
Коментари Харесай

Финалистът в Токио е аут: Карацев надви една от големите звезди на предстоящия Sofia Open

Непостоянството на Аслан Карацев е единствената непрекъсната линия в неговия тенис, само че руснакът си остава един от най-опасните играчи в Тура, когато е в положение да покаже най-хубавата си игра и Франсис Тиафо се убеди в това от първо лице. Миналогодишният финалист в Токио трябваше да се сбогува с конкуренцията още на старта, записвайки пета поредна загуба в формален дуел. Карацев реализира страховит поврат във втория сет, с цел да се наложи с крайното 6:3 7:6(4) и справедливо продължи към осминафиналите, в които го чака среща с първата ракета на Китай - Жижен Жанг.

Световният номер 50 още през цялото време показваше нивото, което по-рано през сезона го изведе до 1/2-финалите на Мастърса в Мадрид. Непоставеният играч завоюва откриващите си две подавания на нула, играейки тенис на един мирис и уинърите се трупаха с голяма лекост в неговата сметка.

Тиафо пък се бранеше извънредно ловко и все по-често стартира да извлича неточности от ракетата на своя конкурент, като доближи до два брейкбола в петия гейм. Отговорът на Карацев беше безапелационен и той не се поколеба да потърси следващите си завършващи удари в мача, които не закъсняха и му помогнаха да поведе с 3:2 гейма.

Оттам насетне беше безусловно непостижима задача за шестия подложен да спре руснака, чиито удари наподобяваха снаряди и изглеждаше, че американецът може да изпусне ракетата си, до момента в който се пробва да им противодейства. По-нискоранкираният тенисист с лекост сменяше посоката на игра и си служеше чудесно със своя бекхенд по правата, което му разреши да реализира съдбоносен брейк за задатък от 5:3 в своя изгода и скоро откриващата част беше в историята.

За страдание на Карацев, то той сподели изцяло друго лице в дебютните минути на втория сет, където непрестанно пресилваше своите отигравания и правеше съществени дарове на своя конкурент. Американецът усети спада от другата страна на мрежата и просто се стараеше да не позволява лесни грешки, а останалата работеше се вършеше от някогашния първенец в Дубай, който не взе нито точка на личен начален удар в четвъртия гейм и скоро Тиафо отвори задатък от 4:1.

Руснакът обаче спря своето проваляне тъкмо в точния момент и още веднъж се трансформира в познатата машина за уинъри, която не даваше никакво време за реакция от страна на международния номер 14 и в последна сметка се стигна до тайбрек. Там любимецът се откъсна напред с 4:0 точки и привидно третият сет изглеждаше неминуем, само че Карацев беше на друго мнение и затвори конфликта със седем следващи точки в своя изгода, елиминирайки една от евентуалните огромни звезди на конкуренцията в София.

Down goes the sixth seed in Tokyo!

Aslan Karatsev puts in an impressive performance defeating Frances Tiafoe 6-3, 7-6(4).
— Tennis Channel (@TennisChannel)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР