Александър Зверев не започна сезона си на клей по най-добрия

...
Александър Зверев не започна сезона си на клей по най-добрия
Коментари Харесай

Изненадата на турнира: 2-кратният шампион Зверев беше повален от световния номер 30 в Мадрид!

Александър Зверев не стартира сезона си на клей по най-хубавия вероятен метод. Трикратният полуфиналист от Ролан Гарос претърпя ранни за неговите стандарти провали и в трите шампионата на червени настилки. Германецът, който е повторен първенец в Мадрид, не сподели най-хубавата си форма и в днешната си среща против Франсиско Серундоло, който е прочут, като клей експерт. Аржентинецът може да се похвали с победи над значително топ представители точно на тази настилка, а Зверев стана следващата " жертва " на международния номер 22. Серундоло се наложи над представителя на топ 5 с 6:3 6:4 и по този начин на четвъртфиналите той ще срещне Тейлър Фриц.

Зверев изглеждаше подготвен да влезе в ролята на любимец още в първия гейм, когато имаше две благоприятни условия за пробив. Германецът наложи темпото си на игра, но упорството и положителната отбранителна игра на южноамериканеца не разрешиха това да се случи. Този миг се оказа един от най-важните за развиването на мача. Следващите минути бяха равностойни за двамата тенисисти. Макар и Зверев да постановяваше своята солидна игра зад главната линия, Серундоло поемаше самоуверено всеки един удар на любимеца. В осмия гейм обаче аржентинецът изненада съперника си с брейк, а по този начин той стартира да взима превес над представителя на топ 5. Така Серундоло сензационно поведе в първия сет с 6:3.

Световният номер 22 наложи мощното си движение на игра, за разлика от именития си противник, който допускаше от ден на ден непредизвикани неточности и по този начин в третия гейм закономерно си обезпечи преднината с пробив. Серундоло резервира концентрацията си в хода на целия сет и по този начин без да остави късмет на някогашния номер 2 съумя да изненада света на тениса с една от най-големите победи в кариерата си!

Cerundolo ousts Zverev in Madrid
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР