Карлос Моя пое ловко щафетата от Тони Надал като треньор

...
Карлос Моя пое ловко щафетата от Тони Надал като треньор
Коментари Харесай

Моя за завръщането на Надал: Резултатите са далеч от желаното и не сме свикнали на това

Карлос Моя пое изкусно щафетата от Тони Надал като треньор на Рафаел Надал и към този момент близо 8 години е негов основен треньор, а през този интервал Матадора завоюва 8 " мейджър " титли и още толкоз трофеи от сериите " Мастърс ". Последните две години обаче не са по никакъв начин приятни за двете тенис митове, защото " Краля на клея " трябваше да се бори с редица травми и това евентуално натежа в неговото решение да постави завършек на кариерата си през сегашния сезон.

Положителното е, че въпреки всичко Надал най-сетне е здрав за пръв път от лятото на 2022-ра и въпреки да не мина етапа на осминафиналит и в трите клей съревнования, на които взе присъединяване, то той е твърдо решен да се сбогува с публиката на Ролан Гарос, където е безспорен хегемон от началото на новия век и може да се похвали с 14 извоювани трофеи, а през вчерашния ден наставникът на манаокореца даде своето първо по-обширно изявление, откогато двамата са още веднъж дружно по конкуренциите и ни даде настояща информация за положението и проектите на Надал за идния Ролан Гарос:

" Вече сме в Париж и сме с настройката Рафа да играе, само че към момента нищо не е решено изрично. Той се състезава, макар че резултатите и играта са надалеч от мечтаното и предстоящото равнище. Важното е, че сега той се усеща добре и е благополучен. Със сигурност не сме привикнали с сходни ранни загуби и упованията ни бяха по-големи, само че знаех, че това ще бъде един дълъг и сложен развой. Сега гледаме напред към Ролан Гарос и концепцията е да се подобряваме с всеки минал ден, с цел да забележим един конкурентноспособен Рафаел, който да бъде в добра форма за началото на шампионата " - разяснява някогашният номер едно за   " Diari de Mallorca ".

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР