HMD Global, производител на телефони и таблети под бранда Nokia,

...
HMD Global, производител на телефони и таблети под бранда Nokia,
Коментари Харесай

HMD пуска първия си защитен 5G телефон в Европа

HMD Global, производител на телефони и таблети под марката Nokia, пуска две устройства под личната си марка в Европа. Това са здравият телефон HMD XR21rugged и таблетът HMD T21.

Може би тези имена са ви познати – XR21 и T21, които бяха пуснати преди този момент под марката Nokia. Изглежда обаче, че компанията към този момент се готви да ги предлага на пазара под марката HMD.

Информационният теч идва от финландски източник, който разкри, че двете устройства към този момент са се появили в няколко скандинавски търговски обекта, разкривайки цветовете, потенциала за предпазване на данни и прогнозната цена.

HMD XR21 ще бъде първото 5G предложение на компанията в Европа. Според теча, моделът ще се предлага в черен цвят с 6 GB RAM и 128 GB памет. Очакваната цена е към 457.90 евро.

Що се отнася до спецификациите, XR21 споделя същите хардуерни благоприятни условия като своя сътрудник от Nokia. Така че можем да чакаме 6,49-инчов IPS LCD-екран, чипсет Snapdragon 695, двойна 64MP камера и 4800mAh батерия. Телефонът също ще бъде сертифициран по стандарта IP69 и MIL-STD-810H, както прилича на един здрав и предпазен телефон.

Според данните, таблетът HMD T21 ще бъде пуснат в единствен черен вид. Най-скъпият от тях ще предлага LTE-комуникация, 6 GB RAM и 128 GB памет за предпазване на данни на цена от 302,90 евро. По-достъпният LTE-вариант с 4GB RAM и 64GB вградена памет се чака да коства €256,90.

И най-после, модел единствено с Wi-Fi със същата настройка от 6 GB RAM и 128 GB място за предпазване ще бъде разполагаем за €228,90. Подобно на XR21, T21 най-вероятно е ребрандиран таблет на Nokia със спецификации от рода на 10,4-инчов екран, 8200mAh батерия и поддръжка на стилус.

Можем да чакаме формалното стартиране на HMD XR21 и T21 напълно скоро. Информационният теч допуска, че устройствата ще бъдат пуснати в продажба при започване на юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР