Непокътната гробница беше открита в Долината на царете в Египет,

...
Непокътната гробница беше открита в Долината на царете в Египет,
Коментари Харесай

Нова гробница открита в Долината на царете

Непокътната гробница беше открита в Долината на царете в Египет, където през 1922 година беше открита гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Това оповестиха от американския екип археолози, създали разкритието. В гробницата се намират пет или шест мумии в непокътнати саркофази.

Според археолозите те принадлежат към късната осемнадесета египетска династия, към която спада и Тутанкамон. За момента обаче самоличността им не е открита. Осемнадесетата династия е управлявала Египет от 1 567 до 1 320 година преди Христа, интервал на подем за страната. В Долината на царете в Южен Египет се намират гробниците на множеството от фараоните от тази династия. Мумиите в новооткритата гробница обаче може и да не с кралски генезис, уточни неизвестен представител на научния екип.

Гробницата е открита от екип археолози от Университета в Мемфис, Съединени американски щати, се споделя известие на египетските управляващи. По незнайни аргументи петима души са били небрежно заровени в дребната гробница, която се намира на 5 км от тази на Тутанкамон, прецизират източниците.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР