Непълнолетните в Русия няма да ползват смартфони за образователни цели(снимка:

...
Непълнолетните в Русия няма да ползват смартфони за образователни цели(снимка:
Коментари Харесай

Русия забрани използването на смартфони за обучение на деца


Непълнолетните в Русия няма да употребяват смарт телефони за просветителни цели
(снимка: CC0 Public Domain)

Нови правила за потребление на интернет и цифрови устройства вкара съветската работа за отбрана на потребителите Роспотребнадзор. Според организацията, малолетните към този момент нямат право да употребяват смарт телефони за просветителни цели.
още по тематиката
Ирина Шевкун, началник на отдела за хигиеничен контрол на Роспотребнадзор, разгласи решението. Причината е в съображения за здравето на децата, отбелязва.

В същото време таблетите, преносимите компютри, стационарните компютри и интерактивните дъски към момента са измежду „ разрешените ” принадлежности. Освен това никой не не разрешава на учениците да носят телефони за другарство и връзка с родителите.

Решението следва по-ранно изказване на шефа на Изследователския институт по хигиена и отбрана на здравето на децата и юношите Владислав Кучма. Той изясни, че смарт телефонът е най-неблагоприятният цифров инструмент за учене за децата.

Като съществена причина Кучма уточни прекомерно дребния екран на мобилното устройство. Според него, дисплеят на устройството за образование би трябвало да има диагонал минимум 12 инча.

Все по-голям брой модерни здравни проучвания удостоверяват връзката сред използването на смарт телефони и развиването на късогледство. Американската оптометрична асоциация през юни 2020 година подробна публикация за провежданите изследвания, които сочат, че с увеличение на потреблението на смарт телефони измежду децата съразмерно нарастват и случаите на късогледство. Тенденцията се утежни внезапно поради пандемията и електронното образование.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР