Неотложни възстановителни дейности предстои да бъдат изпълнени за пореден път

...
Неотложни възстановителни дейности предстои да бъдат изпълнени за пореден път
Коментари Харесай

Неотложно заздравяват и обезопасяват коритото на река Ядениц...

Неотложни възстановителни действия следва да бъдат изпълнени за следващ път в коритото на река Яденица преди началото на зимата. Работата е в границите на стадий 4 от план на Община Белово, по който се работи в последните години.

Преди старта на следващата серия от действия за укрепване и обезопасяване на речното корито е подадена наложителната документи до Регионална инспекция за опазване на околната среда, откъдето е получено позитивно мнение. 

Планирано е създаване на уреди за отбрана и подсилване на реката в регулацията на Белово, при хидравлично оразмеряване за проводимост на реката с водно количество 96,82 куб.м/сек. За да се понижи скоростта на водата, ще бъдат направени 13 (тринадесет) дънни бетонови прага. Предвидено е създаване на стоманобетонови стени по десния бряг с височина 3 м, дължина - 341,10 м, и спешни стълби. 

В региона на мостовото оборудване - преди и след него, също ще се построят подпорни стени с височина 3 м и земнонасипни насипи със междинна височина към 2 м и откоси 1:2 и ширина на билото 2,5 м. По водния откос ще се направи слой от каменна ризница и под нея ще се прави слой от глинен екран. Ще се оформи брод от едроломен камък от циментова основа.

На км 1+163 ще се построи нов мост, където е имало остаряло оборудване, съборено при наводненията. Новият мост ще е с един ярък отвор с широчина 8 м и височина от дъно до низък борд на структура ​- 3,5 м. Габаритът на моста ще е 6,8 м - с пътно платно 4,5 м и тротоар от двете страни по 1 м и парапет 0,85 м. Съоръжението ще бъде върху солидни стоманобетонови устои с предна наклонена и задна отвесна страна. Връхната структура на моста ще се състои от П-образни детайли с широчина 99 см, височина 50 см и дължина 860 см, неподвижна ставно обвързвана с устоите посредством кусинети.

За създаване на оборудванията се постанова отблъскване на строителните води посредством краткотрайни отбивни насипи. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР