Неочакваните гости могат да бъдат проблем за всяка домакиня –

...
Неочакваните гости могат да бъдат проблем за всяка домакиня –
Коментари Харесай

Пригответе перфектните вратни пържоли в йенско стъкло!

Неочакваните посетители могат да бъдат проблем за всяка стопанка – не всеки път имате нещо особено приготвено за вечеря, а постоянно се случва и продуктите ви в хладилника да не са задоволително. Ако въпреки всичко имате пакет вратни пържоли във фризера, които чакат реда си, можете да извършите фантастично вкусна рецепта за относително малко време и с малко артикули.

Най-важното, което ще ви би трябвало в рецептата с изключение на самите пържоли, е съдът – в тази ситуация ви е нужна тавичка от йенско стъкло, най-добре с похлупак. Ето и останалите артикули от рецептата и точните стъпки за нея:

Сочни вратни пържоли с топено сирене

Необходими артикули: 4 – 6 пържоли (колкото са необходими), пушено топено сирене, надробен черен пипер, сол, към 300 – 400 мл бяло вино, огромна кофичка заквасена сметана, лой

Начин на подготвяне: Първо, начукайте пържолите, само че не прекалявайте – не е належащо да ги изтънявате доста. Сложете ги в намазнената йенска тенджера, след което хубаво ги поръсете с черен пипер, можете да добавите от подправката от двете страни на пържолките. След като ги наредите в тавичката, започнете върху всяка пържола да слагате от пушеното топено сирене – по една или две филии.

В различен съд разбъркайте сметаната и виното и залейте пържолките. Сложете капака на тенджерата и я пъхнете наложително в студена фурна. Ястието е готово след към два часа – печете не 180 или 200 градуса. Гарнитурата може да са задушени зеленчуци или типичен варени картофи.

 Вратни пържоли

Следващата рецепта изисква повече време, с цел да бъде приготвена – пържолките стоят в марината най-малко два часа. Маринатата е от 2 ч.л. горчица, 1 ч.л. мед, сокът от един лимон, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. олио, няколко скилидки чесън и бяло вино – към 100 мл.

Към тях се поставят сухите подправки – черен пипер, малко червен пипер. Всички артикули се смесват и разбъркват – чесънът се пресова или намачква благодарение на нож. Следва да залеете пържолките – хубаво е да престоят в бездънен съд, тъй че отвред да са обхванати от ароматите на маринатата.

След най-малко два часа (най-добре една нощ в хладилник) можете да ги изпечете. Наредете ги в йенска тенджера, прибавете маринатата от горната страна и печете на 200 градуса. Задължително е да похлупите пържолките – печете до подготвеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР