Необичайна активност засне телескопът на НАСА NuSTAR в масивната черна

...
Необичайна активност засне телескопът на НАСА NuSTAR в масивната черна
Коментари Харесай

НАСА засне странна светлина да излиза от черна дупка

Необичайна интензивност снима телескопът на НАСА NuSTAR в солидната черна дупка Markarian 335. На изображението ясно се вижда по какъв начин от черната дупка се отделя невероятна светлина.

До момента науката беше открила, че черните дупки могат да гълтам разнообразни обекти, само че за първи път е видно и че могат да излъчват, което е същинска гражданска война за познанията досега.

Телескопът NuSTAR е снимал короната на черната дупка. Наблюдаваният лъч сила е изцяло неразбираем за учените и догатки към неговото съставяне към момента се чакат.

За първи път се вижда, че черна дупка е способна да генерира сила, споделя Дан Уилкинс от Университетът Сайнт Мери. Според него сниманите изображения ще са от огромна изгода при проучването на свръхмасивните черни дупки и техните благоприятни условия да въздействат на Вселената.

Главният откривател, разглеждащ сниманите обекти от NuSTAR, Фиона Харисън също отбелязва, че енергийният източник е тайнствен. Нужно е да се прегледа цялата конструкция в цялостните размери на черната дупка.

Markarian 335 се намира на 34 милиона светлинни години от Земята, само че може да даде ясни улики за функционалността на черните дупки в целия Космос.

Без значение по какъв начин се образува следената светлина, тя сигурно оказва някакъв резултат върху избрана функционалност на Вселената, безапелационни са учените от НАСА.

Само преди няколко месеца световноизвестният физик Стивън Хокинг изрази нова доктрина за черните дупки. Той твърди, че е разкрил механизъм, доказващ, че черните дупки водят към други вселени.

Ако попаднете в черна дупка, не се предавайте. Има метод за изплъзване, сподели Хокинг.

На пръв взор нищо не може да излезе от нея, само че по логиката на вселената нищо не изчезва и би трябвало да се появи някъде другаде.

Според Хокинг тъкмо това се случва по два метода - или се трансформира в самобитна холограма на ръба на черната дупка, или излиза от нея, само че в различна галактика.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР