Необходими са бързи действия за актуализиране на начина, по който

...
Необходими са бързи действия за актуализиране на начина, по който
Коментари Харесай

Нужен е по-силен надзор над дигиталните финанси

Необходими са бързи дейности за актуализиране на метода, по който се прави контрол и отбрана на потребителите в бранша на финансовите услуги. Още повече, че браншът става все по-дигитализиран, а ролята на огромните софтуерни компании нараства. Това оповестява Ройтерс, като цитира взаимен отчет на европейските регулаторни органи за банково дело, обезпечаване и финансови пазари.
Днес хората доста по-често се обръщат към обществените медии и употребяват смарт телефони, с цел да купуват и продават акции и да правят разнообразни заплащания. Тази наклонност пък беше в допълнение ускорена и от върлуващата към този момент две години пандемията от Ковид-19. В тази комплицирана обстановка регулаторите се оказаха в състояние да наваксват с контрола.
" Дигиталните финанси отключиха нови синергии сред финансови и нефинансови действия, които евентуално основават систематичен риск на пазара за финансови услуги ", се показва в взаимния отчет.
Истински взрив изживява практиката да се употребяват аутсорсинг снабдители на услуги за облачни калкулации, и от банки и от други финансови компании, съгласно специалистите.
Със съществуващите правила през днешния ден е мъчно да се реализира контрола и с съображение пораждат опасения по отношение на сигурността на данните, ограниченията за битка против прането на пари и какъв брой капитал би трябвало да имат сходни играчи, с цел да реализират активност на пазара.
Затова регулаторните органи приканват Европейската комисия, която стартира към този момент публични съвещания за цифровите финанси, да предприеме холистичен метод към надзора на финансовите услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР