Необходими продукти:картофи - 1 кг. наденица - 300 г. моркови

...
Необходими продукти:картофи - 1 кг. наденица - 300 г. моркови
Коментари Харесай

Най-добрата рецепта за картофи с наденица на фурна

Необходими артикули:картофи - 1 кг.
наденица - 300 година
моркови - 1 брой
бульон - 1 брой
чесън - 1 скилидка
чушки - 1 (люта)
олио - 150 мл.
вода - 200 мл.
магданоз
универсална фалшификация - 1 с.л.
розмарин - 1 стръкче
доматено пюре - 2 с.л. (или един цялостен домат)
масло - 50 година
лимони - 1 ч.л. кора
черен пипер
сол - на усет
Начин на подготвяне:
Картофите се измиват хубаво и НЕ се обелват, остават се да киснат във бездънен съд със вода. Морковът се измива, обелва и се реже на купчета.
Една скилидка чесън се обелва и леко се смачква, само че не се реже. Чушката се реже един път от дръжката до острото и се оставя.
В тиган се сипва олиото и се прибавят моркова, чесъна, чушката и един бульон и се Пържи на сдържан огън (съдържанието във тигана не би трябвало да се опържи защото, когато се постави във казана ще прегори).
През това време нарязваме наденицата на не по-големи части от дребния ви пръст. Наденицата се прибавя във тигана и се запържва за малко време, от горе се поръсва с лимоновата кора (а по избор може да изстискате 1 с.л. от сока).
Необелените картофи се режат на купчета не по-малки от 5-6 см. Слагат се във тепсия и се заливат със водата объркана със вегетата. Залива се със запръжката, прибавя се розмаринът и се поръсва със черен пипер.
Доматите се запържват с щипка сол и маслото. Заливат се картофите по-малко на всички места. Пече се на 200 - 250 градуса до подготвеност.
ДОБЪР АПЕТИТ!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР