Необходими продукти: 2 малки тиквички 4 яйца 3 супени лъжици брашно За плънката: 300

...
Необходими продукти:
2 малки тиквички
4 яйца 3 супени лъжици брашно
За плънката:
300
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Руло с тиквички и кайма

Необходими артикули:
2 дребни тиквички

4 яйца

3 супени лъжици брашно

За плънката:

300 грама кайма

1 глава лук

100 грама кашкавал

1-2 супени лъжици растителна лой (олио)
Начин на подготвяне:
Измийте и нарежете тиквичките на допустимо най-тънки кръгчета. Леко ги посолете и оставете да пуснат водата си за към 10-тина минути. След това измийте и подсушете. Подредете във форма за печене, авансово покрита с хартия.

В обособен съд счупете яйцата и разбийте. Сипете брашното и комбинирайте хубаво. По предпочитание можете да добавите магданоз или зелен лук. Комбинирайте и по-късно с тази примес полейте тиквичките.

Поставете в авансово загрята до 200 градуса фурна и печете за към 20-25 минути.

Пригответе плънката, като първо обелите, а по-късно нарежете лука на кубчета. Сложете малко растителна лой в подобаващ съд и поставете на котлона. Щом загрее, прибавете лука. Запържете до златисто и по-късно прибавете каймата. Гответе, до момента в който се запържи, като от време на време бъркате. Накрая овкусете с черен пипер и подправки по желание.

Свалете от колона и оставете да се охлади за 5-6 минути. Настържете кашкавала и прибавете към плънката, след което разбъркайте.

Извадете тиквичките от фурната, полейте с пълнежа от кайма и навийте на руло.

Увийте рулото в хартия за печене и върнете във фурната. Печете още 10-15 минути, след което извадете, отстранете фолиото, нарежете и поднесете, написа trafficnews.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР