Още 8 милиарда лева трябва да вземем по Плана за

...
Още 8 милиарда лева трябва да вземем по Плана за
Коментари Харесай

Пеканов: Още 8 млрд. лв. трябва да вземем по Плана за възстановяване, но няма движение

„ Още 8 милиарда лв. би трябвало да вземем по Плана за възобновяване. Няма придвижване от година и половина след първия транш. “ Това разяснява в студиото на „ Тази събота и неделя “ някогашния длъжностен вицепремиер по еврофондовете.

Той изясни, че България получава голяма сума по отношение на Брутният вътрешен продукт.

„ Тя е втората най-голяма и тя ще пристигна единствено в случай че осъществим всички тези промени във всички браншове, само че най-много енергийния и в областта на правосъдната промяна. Виждам точно в тези браншове в последните месеци, че съвсем няма никакво придвижване. Всъщност за идващото заплащане, с цел да се случи. точно в тези два бранша, би трябвало да се одобряват промени от Народното събрание, които се блокират от месеци “, сподели Пеканов.

Той добави, че Планът за възобновяване е механизъм, който е фиктивен след пандемията.

„ Допреди това България получаваш от европейските пари, по този начин да кажем безплатно, без условия. След началото на пандемията нещата се трансформираха и в този момент би трябвало да изпълняваме дадени условия “, изясни Пеканов.

Пандемията от COVID-19 към този момент е обратно в историята, само че икономическите последици от нея останаха. Една от опциите българската стопанска система да се съвземе е посредством Плана за възобновяване и резистентност. Той обаче също като пандемията остана обратно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР