Нелегалната миграция и разширяването на Шенгенското пространство бяха водещи теми

...
Нелегалната миграция и разширяването на Шенгенското пространство бяха водещи теми
Коментари Харесай

Румен Радев и президентът на Унгария обсъдиха нелегалната миграция и разширяването на Шенген

Нелегалната миграция и разширението на Шенгенското пространство бяха водещи тематики в диалога на президентите на България и Унгария.

Румен Радев и Каталин Новак считат, че оправянето с миграцията изисква надзор на външните граници на Европейския съюз , нова политика и идентична отговорност на всички страни членки.

София и Будапеща търсят способи за повече взаимност в тази посока. Радев напомни, че България е построила със лични средства ограда на границата си с Турция, която оказва помощ за защитата на външната европейска граница.

Страната ни влага и съществени запаси в съоръжение и хора. Темата миграция ще бъде разисквана на идния ексклузивен Европейски съвет идната седмица :

“Ние към този момент изпратихме в Европейската комисия вижданията на България и нужните финансови планове, тъй че да се усъвършенства доста защитата на българската граница.

Предлагаме, да се построи солидна бариера, която ще намали до най-малко опцията за незаконно влизане на територията на Европейски Съюз. Към момента този метод не се приема от Европейската комисия.  Добре, че има подготвеност за помощ в разнообразни механически средства за наблюдаване и запазване на границата. Всички тези вложения, несъмнено, са добре пристигнали, само че те би трябвало да вървят дружно с смяна в метода и европейската политика във връзка с незаконната имиграция ", споделя президентът Радев.

По обявата работи: Зоя Димитрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР