Неконтролируемото поскъпване на жилищата и къщите в Швейцария свидетелства за

...
Неконтролируемото поскъпване на жилищата и къщите в Швейцария свидетелства за
Коментари Харесай

Какво се случва в най-скъпата европейска държава

Неконтролируемото повишаване на жилищата и къщите в Швейцария свидетелства за устойчиво високо търсене. То обаче е съпроводено от продължителен недостиг в предлагането, прецизира Мартин Неф, основен икономист на Raiffeisenbank. Индексът на финансовата институция се разгласява на тримесечие и мери динамичността на жилищните парцели в Швейцария, въз основата на данни за смяна на собствеността.

През второто тримесечие на настоящата година цените на частните еднофамилни домове в Швейцария са поскъпнали с 2.1% по отношение на първото тримесечие. За обсъждания интервал жилищата са усили цената си с 2.4%. На годишна база нарастването е надлежно 6.1% и 4.9%.

Най-силно повишаване при частните еднофамилни къщи се следи в региона на Женевското езеро – 11.3%, източна Швейцария – 9.3% и централна Швейцария – 9.1%. Ръстът на цените е доста по-малък в региона на Берн – 1.2% и южната част на страната – 2.4%.

Южна Швейцария е мястото, където цените на жилищата регистрират най-силно повишаване – 7.9%. В региона на Берн и Цюрих нарастването е надлежно 7% и 4.9%. Най-малък е растежът на жилищата в централна Швейцария – 1.9%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР