Некомплектът в Българската армия е около 20%. Това заяви министърът

...
Некомплектът в Българската армия е около 20%. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Некомплектът в Българската армия е 20%

Некомплектът в Българската войска е към 20%.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция. Според него е мъчно да се приказва за увеличение числеността на армията при този некомплект.

Успяхме да увеличим заплатите на военнослужещите още тази година. Надявам се, че тази мярка ще помогне да се увеличи ползата към службата в армията, само че няма да е задоволителна и би трябвало да бъде въображаемо за по-комплексно решение, разяснява Тагарев.

Предвижда се да бъде основана инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група в региона на Ямбол, сподели министърът.

Трябва да има бригаден щаб и една част от персоналния състав да бъде на наша територия и да има къде да ги настаним, изясни той.

Ако остане единствено с това второ удължение, няма проблем, само че не мога да предвиждам по какъв начин ще се развият нещата, по този начин Тагарев разяснява продължената известието от Русия за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения.

В тази зона съветските кораби блокират трафика на зърно от Украйна към Африка, сподели министърът.

Спокойно обсъждаме обстановката, не сме обезпокоени по никакъв метод. Всички съдружници са наясно с казуса, който основават съветските дейности в Черно море и имат подготвеност да оказват помощ на страната ни, изясни Тагарев и добави, че съдружниците ни са подготвени да влагат в разследващи полети, с цел да бъде ясно каква е ситуацията.

Според него не може да има спокойно решение на войната в Украйна, при което страната да съобщи територии на Русия.

Това, което се дискутира по повод конструкция, инфраструктура, логистика, удостовери правилността на изводите и главните посоки за работа, които заложихме в стратегическия обзор 2020 – 2032 в проект 2020 – 2026, сподели пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Според него България е съответна на ситуацията.

По отношение на некомплекта адмирал Ефтимов уточни, че постоянно преглежда нещата редом – рационализация – повишение на приходите – статут. Само тогава ще можем да създадем службата съответна, сподели той.

Началникът на защитата е оптимист, тъй като има консенсус в страната във връзка с армията и отбранителните качества.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР