Некарзулм (на немски: Neckarsulm ) е град в Северен Баден-Вюртемберг,

...
Некарзулм (на немски: Neckarsulm ) е град в Северен Баден-Вюртемберг,
Коментари Харесай

В немския Некарзулм има най-много инсталации за ВЕИ

Некарзулм (на немски: Neckarsulm ) е град в Северен Баден-Вюртемберг, покрай Щутгарт, който е столица на провинцията. Общо 26 511 са жителите на града.

Реките Некар и Зулм се сливат тук, давайки името на града, който е ситуиран на 162 м надморска височина.

Некар (Neckar) е река в Германия с дължина от 367 километра. Извира от планината Шварцвалд и тече в северна посока през провинция Баден-Вюртемберг. Името ѝ е от келтски генезис и значи "дива вода ". Некар е четвърти по величина приток на Рейн. Влива се в нея покрай Манхайм. Реката е плавателна от Плохинген до Манхайм. По течението ѝ са ситуирани 27 шлюза. В исторически проект, а и до през днешния ден, Некар е значим транспортен кулоар в Югозападна Германия.

След прокарването на канала Рейн-Майн-Дунав през 1992 година е вероятен транспортът на артикули и пасажери от Некар до пристанищата на река Дунав. По течението на Некар са ситуирани доста старинни крепости. Най-известни са замъкът в Хайделберг и Хохентюбинген (замък).

В Некарзулм са ситуирани два от някогашните фабрики на NSU Motorenwerke AG (сега принадлежащи на Audi) - заводът за алуминиеви отливки на Audi и автомобилният цех quattro GmbH. Логото NSU идва точно от NeckarSUlm. Audi AG ( "Ауди ") е немски авто производител с централен офис в Инголщат, провинция Бавария. Той е част е от Volkswagen Group (Volkswagen AG) от 1964 година, като марката постоянно е била знак на качество, сигурност, комфорт и издръжливост.

В Некарзулм се намират и ръководствата на "Шварц Групе " и нейните две огромни търговски вериги "Лидл " и "Кауфланд ".

Некарзулм е прочут и с това, че е отпред в класацията на немските градове, построили най-вече съоръжения за възобновими енергийни източници. Друга звезда за града е най-старата в Германия винопроизводителна кооперация. Некарзулм е прочут и със своите лозови масиви.

Сред забележителностите на града е един остарял палат на Тевтонския медал (тевтонски произлиза от латинското teutonicus - немски) - третият огромен рицарски медал, учреден по времето на кръстоносните походи в Палестина след Ордена на йоанитите (Малтийския орден) и Ордена на тамплиерите. Германският медал действа и в наши дни.

Старите къщи в Некарзулм също притеглят туристите, както и Църквата "Св. Дионисий ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР