Нека видим какво се случва с тялото ни когато сме

...
Нека видим какво се случва с тялото ни когато сме
Коментари Харесай

Какво се случва с телата ни, когато сме под стрес?

Нека забележим какво се случва с тялото ни когато сме под стрес.

Всички сме чували, че стават неприятни неща. Какви тъкмо са тези " неприятни неща? " Първо, адреналинът и кортизолът (хормоните на стреса) могат да ободрят сърцето ви - само че дълготрайният стрес може да бъде изключително рисков, защото продължаващите високи равнища на кортизол могат да доведат до следните проблеми:

Киселини в стомаха
Безсъние
Сърдечно заболяване
Отслабена имунна система
Диабет
Високо кръвно налягане
Стомашни проблеми
Безплодие
Еректилна дисфункция
Изгубено либидо
Промяна в менструацията
Безпокойство
Депресия

Според доктор Бентън, колкото по-дълго признаците на стрес остават неуправляеми, толкоз по-лоши са последствията за вашето здраве. Хроничният стрес, който продължава даже седмица или повече, може да докара до безпокойствие, бодърствуване и храносмилателни проблеми. Ако продължава за по-дълги интервали от време, могат да се развият по-сериозни психологични и физически проблеми със здравето, като меланхолия и сърдечни болести. „ Управлението на напрежението е от значително значение за дълготрайното здраве “, сподели тя, представена от уеб страницата yourtango.com.

Най-добрите способи за ръководство на напрежението:

1. Медитация

Д-р Бентън показа, че откривателите намират, че този способ е доста ефикасен за понижаване на признаците на стрес. Доказано е, че няколко минути медитация дневно карат хората да се усещат по-енергизирани и освежени.

2. Упражнения

Аеробните извършения, по-специално, се оказаха превъзходен редуктор на напрежението. Ако не сте упражнявали, започнете от малко с 10- или 20-минутни разходки, само че се пробвайте да излезете на открито, доколкото е допустимо. „ Има някои проучвания, които откриват, че упражненията на открито и измежду природата са по-ефективни за психологичното здраве и когнитивното действие, в сравнение с упражненията във фитнес зала “, сподели доктор Бентън.

3. Забавлявайте се

От значително значение е да се смеете, да изживявате нови неща и да намирате време да прекарвате време с тези, които обичате. Всички тези неща имат способността да подтикват мозъка и нервната ви система и да противодействат на битката, бягството или замразяването и в последна сметка ви депресират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР