Нека отворим душите и сърцата си за Спасителя, нека му

...
Нека отворим душите и сърцата си за Спасителя, нека му
Коментари Харесай

Патриарх Неофит със силни думи за светлите празници и българите!

Нека отворим душите и сърцата си за Спасителя, дано му сторим място в забързаното наше ежедневие. Това сподели Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на празнично свещенодействие за Рождество Христово в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски “.

" В нощта на очакване на Божия наследник, приближаващ в света, с цел да ни помири с небесата и тази година сме дружно в храма, с цел да възпеем Христос, в който е нашата религия и вяра, в който и посредством който живеем и се движим, и съществуваме, и който е единствената наша същинска опора и цитадела в християнския ни път към безконечния живот и възкресението “, съобщи патриарха.

" Всяка година в Рождественската нощ ние още веднъж се прекланяме, притихваме и смирено благоговеем пред дивното свещенодействие на Боговъплащението пред тази велика загадка на благочествието, която се открива през днешния ден пред нас, озарявайки света с Божествена светлина и донасяйки ни мира и благоволението. Слава във висините Богу и на земята мир сред индивидите благоволени. Нека отворим душите и сърцата си за Спасителя, дано му сторим място в забързаното наше ежедневие, в което светът към нас ни залива със своята суетност и ние постоянно забравяме да търсим едното потребно, да събираме съкровищата си на небето дето ни молец, ни наслойка не ги яде и дето крадци не подкопават и крадат. Да отворим сърцата си и за тези към нас – за нашите ближни, които се нуждаят от топлината и уюта на дома, от грижа и внимание и като разпознаем във всеки от тях самия Господ Исус Христос да покажем и потвърдим вярата си в него като я уделотворим в благосклонност и великодушие, в съчувствие и щедрост. Нека през днешния ден раждащият се богомладенец бъде с всички нас и с цялата ни черква, с нашите фамилии и цялото ни общество. Нека носените от него мир и плодородна помощ ни съпътстват във всички дни от нашия живот, да бъдем правилни негови възпитаници и очевидци, почтени рожби на небесния наш Отец. Благословена да бъде и днешната празнична софра, събрани към която всичко дружно да посрещнем идващия измежду нас Господ “, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР