Нека да не говорим в проценти, а в стотици хиляди,

...
Нека да не говорим в проценти, а в стотици хиляди,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Важно е кой ще бъде втори на изборите

Нека да не приказваме в проценти, а в стотици хиляди, тъй като тогава най-ясно ще забележим каква е картината. Да кажем, че към три милиона души ще гласоподават на изборите. Това значи, че 10% са 100 000 души. Както наподобява, ГЕРБ ще получи към 20% поддръжка, което значи отново поддръжката на 600 хиляди гласоподаватели. От ГЕРБ са спрели каквото и да е понижаване, те просто няма да слязат под тези 600 хиляди, макар всички офанзиви, кюлчета и компромати против тях. Такова мнение изрази в предаването " Лице в лице " по bTV социологът Андрей Райчев.

Според него другите четири партии са се сбили сред 12 и 16%, което значи сред 300 и 500 хиляди души.

Този период от 200 хиляди е най-големият период, само че за социолозите това е малко число. Всъщност става дума за доста дребен период. До края на изборния ден няма да знаем нито кой ще е втори, нито трети, ще имаме фотофиниш. Ще има голямо значение кой ще е втори, кой ще е първи съвсем няма значение, тъй като с ГЕРБ никой няма да прави държавно управление в този момент, добави социологът.

По думите му каквото и да се образува след парламентарните избори на 14 ноември, то ще е за малко, тъй като всички са обзети от " революционна поза ", а не от градивност.

На въпрос за някогашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков Райчев предвижда, че двамата биха могли да вземат сред 300 и 500 хиляди гласа

Ако доближат 500 хиляди гласоподатели, значи ще са съвсем ГЕРБ и най-вероятно ще са втори, уточни той.

По отношение на президента Радев социологът призна, че против него няма заслужен конкурент.

Радев не може да има опция, защото завоюва доста значима политическа борба, направи държавно управление и то слезе с овации. Останалите не смеят да му сложат съперник, тъй като никой не желае да играе изгубен мач, съобщи на финала Андрей Райчев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР