Неизвестните около участието на нашите сънародници в чужбина в предстоящия

...
Неизвестните около участието на нашите сънародници в чужбина в предстоящия
Коментари Харесай

Проф. Киров за видеонаблюдението на изборите: Ако не е в закона, не може да се осъществи

Неизвестните към присъединяване на нашите сънародници в чужбина в идния парламентарен избор са доста. Това счита някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.

„ Те зависят освен от нашето предпочитание, законодателството, напъните на Министерство на външните работи и ЦИК, само че и от законодателството и положението на съответната приемаща страна. Без подозрение, сънародниците ни ще гласоподават при разнообразни условия”, безапелационен беше преподавателят в ефира на „ Здравей, България” по Нова Нюз.

Според него ще е нужна стегната организация и доста старания от страна на външното ни министерство за организирането на изборни секции. Той засегна и броя на секциите в страни, които са отвън Европейския съюз, чието ограничаване е до 35.

„ Това е решение на Парламента, по този начин е решил законодателят. Това е ограничаваща мярка, с която не съм изключително склонен. Там, където има опция, дано се създадат, а не да се ограничават”, счита проф. Киров.

Професорът разяснява видеонаблюдението по време на изборния развой и при броенето на бюлетините. „ Ако не е планувано в закона, че може да се организира такова предаване онлайн и снимане на процеса, то не може да бъде осъществено”, безапелационен беше някогашният парламентарен арбитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР