Неизменно важен момент в живота на бъдещите родители е изборът

...
Неизменно важен момент в живота на бъдещите родители е изборът
Коментари Харесай

Забранените имена за деца по света

Неизменно значим миг в живота на бъдещите родители е изборът на име за детето им. В другите страни по света има разнообразни желани имена, само че има и такива, които по една или друга причина са неразрешени или най-малко не са целесъобразни, тъй като се счита, че ще навредят на бебето или ще нарушат идентичността на нацията.

В идващите редове ще отделим място за най-интересните неразрешени имана за деца по цвета.

Мексико

61 имена са публично неразрешени в Мексико. Под възбрана са също и такива, които биха могли да са пренебрежителни към детето или са лишени от смисъл. Батман, Рамбо и Facebook са едни от тях.

Швеция

 Хитлер е неразрешено име в България

В Швеция не можете да кръстите детето си Икеа, Металика или пък Супермен. Смята се, че сходни имена ще му причинят непотребен дискомфорт и ще звучат обидно.

Германия

Германия не толерира полово неутралните имена. Освен това не разрешава и такива, които могат да навредят на бъдещия немец като да вземем за пример Адоф Хитлер или Осама Бин Ладен.

Франция

Французите би трябвало първо да се съветват с локалния арбитър, с цел да са сигурни, че името, което са избрали за детето си, не е в прорез със законовите разпореждания. Френските съдилища са отказали да дадат позволение за имена като Мини Купър, Нутела и Демон.

 Викинг е неразрешено име в Португалия

Португалия

Португалците държат на обичайните имена. Те също по този начин би трябвало да подхождат на пола на детето. Не е позволено да вземем за пример да кръстите бебето си Викинг. Сред неразрешените имена са също Риана и Нирвана.

Швейцария

Швейцария също е изключително прецизна във връзка с това имената на децата да дават отговор на пола им. Сред разпоредбите, които би трябвало да спазите при кръщаване на детето си, е името му да не е обитаемо място или комерсиална марка. Забранени имена в Швейцария са Шанел, Париж и Мерцедес.

Нова Зеландия

В Нова Зеландия възбраната е за имена над 100 букви. Освен това обаче са неразрешени имена, съдържащи възможна засегнатост и такива, които се причисляват към купите. Сред неразрешените са Луцифер и Принц.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР