Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай възглави архиерейската света литургия в храм

...
Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай възглави архиерейската света литургия в храм
Коментари Харесай

Митрополит Николай откри сградата на новото Архиерейско наме...

Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай възглави архиерейската света литургия в храм „ Св. вмчк Димитър “ в Пещера на 26 октомври по случай огромния християнски празник Димитровден. Храмът е единствен в общината, отдаден на великомъченика. В богослужбата съслужение взеха свещеници от храмовото духовенство, както и духовници от Пловдивска епархия, епископи и архиереи.

Игуменът на Бачковския манастир Величкият свещеник Сионий донесе парченце от светеца, която се съхраняваше в Бачковската света обител. Пристигането на реликвата бе маркирано с нескончаем църковен звън на камбаните. По-късно стана ясно, че мощехранителницата ще остане в катедралния храм в Пещера.

За да се поклонят пред светеца, пристигнаха кметът на Пещера Йордан Младенов, неговите заместници, Трендафил Величков - регионален шеф, генерал-майор Явор Матеев - пълководец на Съвместното командване на специфичните сили, кметовете на Брацигово и Батак, жители и миряни от региона.

Десетки миряни бяха пристигнали в молитвено безмълвие да възпламенят свещ и измолят здраве, благополучие и шанс за своите близки и роднини. Горещи молебствия бяха отправени в памет и упоменание душите на тези, които не са измежду нас.

После беше осветена и новата постройка на Архиерейското наместничество в Пещера. 

По думите на митрополит Николай тази постройка ще е " място в което ще се събират хора сеячи на Божието слово ". Архитект на постройката е Младен Китов, който е проектирал постройката. Тя е построена безплатно от Валентин Василев.

Последва освещаване от духовенството на новото Архиерейско наместничество. Богомолците имаха опцията да прегледат вътрешните пространства и изискванията за работа. Йордан Младенов връчи на митрополит Николай подарък за новото Архиерейско наместничество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР