Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Негово Превъзходителство Кенет

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Негово Превъзходителство Кенет
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с американския посланик. Какво си казаха


Негово Светейшество Българският патриарх Неофит одобри през днешния ден Негово Превъзходителство Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати у нас. Приемът се състоя в постройката на Софийска св. Митрополия, а в срещата взеха присъединяване Техни Преосвещенства Мелнишкият свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и господин Теодор Атанасов, шеф Кабинет на Българския патриарх и господин Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия. 

Негово Превъзходителство изрази своята признателност за опцията да се срещне и запознае със Светейшия патриарх. Той показа още първите си усещания от България, като посочи междурелигиозния разговор и съгласие сред другите вероизповедания в България. По време на срещата бе разисквана задачата на Българската православна черква в сливане на българския народ, както и служението й оттатък Океана в лицето на митрополията на Съединени американски щати, Канада и Австралия. 
-->
В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела на дипломат Мертен сполучлив мандат и ползотворна активност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство също изрази готовността си да работи в поддръжка на всички положителни начинания и показа вярата си такива срещи и диалози да има и в бъдеще. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР