Неговата история е една истинска история на успеха. Себастиан Курц

...
Неговата история е една истинска история на успеха. Себастиан Курц
Коментари Харесай

Дойче веле за възхода на най-младия канцлер на Австрия: Той е прецедент - само на 31 години и няма висше!

Неговата история е една същинска история на триумфа. Себастиан Курц е единствено на 24, когато става държавен секретар. На 27 е към този момент външен министър, а в този момент е на път да стане най-младият канцлер в историята на Австрия. Ако договарянията за сформиране на съдружно ръководство протекат по проект, Себастиан Курц ще бъде идващият австрийски канцлер. И най-младият държавен началник в цяла Европа. 31-годишният водач на Австрийската национална партия (АНП) е на прага на нов, освен това огромен скок в кариерата, написа " Дойче веле ". Как стартира всичко

Политическият му път стартира още в ученическите години, когато Курц влиза в младежката организация на консервативната АНП. Малко по-късно става неин ръководител - по време на следването си по право, което по този начин и не приключва.

От оня интервал са и първите му изборни триумфи - точно под управлението на Курц младежката секция на АНП съумява да укрепи позициите на консерваторите на изборите за Ландтаг във Виена, където по традиция най-силни са социалдемократите.

В знак на признателност АНП привиква Курц година по-късно в австрийското държавно управление. Той е единствено на 24 години, когато става държавен секретар по въпросите на интеграцията. И въпреки че специалистите постоянно подлагат на критика работата му, Курц бързо се трансформира в един от най-популярните политици в Австрия.

През 2013 година, когато е единствено на 27 и без тапия за приключено висше обучение, Себастиан Курц става министър на външните работи и на интеграцията. На поста го издига тогавашният канцлер Вернер Файман, който също ръководи Австрия без висше обучение.

Като външен министър Себастиан Курц съумява да дооформи своя политически профил. По време на бежанската рецесия работи интензивно за затварянето на така наречен Балкански маршрут. В Брюксел пък упорства за преустановяване на договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз и предлага претендентите за леговище да бъдат интернирани в бежански центрове, които се намират отвън територията на Европейски Съюз. А в качеството си на министър по въпросите на интеграцията задвижва промяната на австрийския закон за исляма и прокарва възбрана на цялостното забулване.

Курц обича да се демонстрира и като огромен общественик: в апогея на украинската рецесия той посреща във Виена съветския външен министър Лавров. Преговорите за атомното съглашение с Иран също се водят най-вече в австрийската столица.

Напред и нагоре

Себастиан Курц внася радикални промени и в личната си партия. След оставката на някогашния вицеканцлер Райнхолд Митерленер Курц става ръководител на АНП и приключва необятната коалиция със социалдемократите. Предприема и други радикални стъпки - символен цвят на Народната партия е към този момент не черното, а синьото. Курц трансформира даже името на партията - на изборите АНП се явява под името „ Листа на Себастиан Курц ". Така една партия с дългогодишни обичаи в австрийската политика се оказва напълно в ръцете на един 31-годишен младок.

В предизборната битка Курц се профилира най-много с тези две понятия: „ смяна " и „ ново начало ". А обичаните му тематики са миграцията, ислямът и интеграцията на чужденците. Все сюжети, с които до тогава се занимава най-много крайнодясната Партия на свободата. Впрочем, точно тази партия е най-вероятният съдружен сътрудник на Курц.

На политическата сцена Курц е постоянно в най-предните редици, само че е доста предпазлив, когато става дума за персоналния му живот. Знае се единствено, че е отраснал във Виена в фамилията на учителка и инженер. От доста време насам живее на брачен начала с приятелката си, с която е дружно още от ученическите години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР