Негативната тенденция в армията, която съществуваше от много години, през

...
Негативната тенденция в армията, която съществуваше от много години, през
Коментари Харесай

Каракачанов: Пречупихме негативната тенденция в армията

Негативната наклонност в армията, която съществуваше от доста години, през 2018 година беше пречупена. Това се дължи основно на трите плана за рационализация и нарастването на възнагражденията на военнослужещите и най-много на наклонността на решение на проблемите с некомплекта, сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов след края на двудневната конференция на началника на защитата в София, съобщи кореспондент на Novini.bg

За първа година, въпреки и с малко, наклонността е противоположна - близо 160 индивида повече са постъпили в армията през миналата година, в сравнение с са напуснали. В това отношение се изискват още старания. Първо - една съвременна социална акция "Бъди боец ". Тази акция може да бъде сполучлива и би трябвало да продължи, единствено в случай че българските офицери и командири в другите райони на страната заемат своето полагаемо място като водачи в локалното общество. Колкото повече армията е пред очите на обществото, колкото повече хора се убеждават, че армията е нужна на обществото, толкоз по-бързо ще преодоляваме казуса с некомплекта, съобщи Каракачанов.

Основното нещо, което беше реализирано през последната година и половина, е че в обществото към този момент няма подозрение, че би трябвало да бъдат отпускани повече пари за Българската войска. Това е единственият метод да преодолеем насъбраните през годините проблеми, уточни военният министър.

През 2018 година, макар проблемите, които съществуват, беше свършена много добра работа, добави той.

Той разяснява и концепцията си за интеграция на ромите и рецензиите на сътрудниците на Вътрешна македонска революционна организация в обединението Обединени патриоти към документа. Винаги съм считал, че сътрудниците би трябвало да се поддържат, а не да се ревнуват между тях. Който е чел тази идея, ще е забавно да каже къде вижда нацизъм и други избрания, които бяха направени от една камара неправителствени организации, които 20 години се храниха с тази тематика и бяха изхарчени над 1 милиарда лв., а резултатите са пагубно неприятни. Техните ли критерии би трябвало да са значими за мен или тези на елементарния българин, който всеки ден страда от тези проблеми? Ако се върнете обратно във времето, ще видите от какъв брой години ние приказваме за тези неща. В края на краищата някой трябваше да направи първата крачка, съобщи вицепремиерът.

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев сподели, че главният проблем в армията е некомплектът на персонален състав във въоръжените сили. В края на 2019 година отчитаме, че некомплектът не се усилва, а броят на признатите на военна работа е малко по-голям от този на освободените военнослужещи. По стратегия "Персонал " от бюджета на Министерството на защитата за миналата година бяха разччетени средства за в допълнение попълване на до 1300 длъжности. За интервала до 2021 година са разчетени средства за попълване доптълнително на 800 длъжности годишно, съобщи военачалник Боцев.

След години очакване от януари 2018 година бяха нараснали възнагражденията на военнослужещите с до 10%. Преди броени дни стана факт и предведеното за актуалната година наново нарастване на възнагражденията на хората в защитата. Правилна стъпка в грижите за мъжете и дамите под пагон е и законовото изменение, с което главното месечно заплащане към този момент се образува според от заеманата служба и военното звание. Създаде се правна опция за заслужено възнаграждение на труда на воннослужещите, отчитайки условията за заемане на съответна служба, професионално умеене, подготвеност, отговорност и тежест на дилемите при осъществяване на военната работа, уточни началникът на защитата.

Генерал Боцев акцентира, че е нужен нов дълготраен развой на обмисляне, значимо е сполучливото осъществяване на нов стратегически обзор на защитата и правене на стратегия за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили до 2032 година и на проект за развиването им до 2026 година.

През миналата година въоръжените ни сили са осъществили над 300 учения, от които 46 интернационалните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР