Недоволството срещу реорганизацията на движението по бул. Патриарх Евтимий и

...
Недоволството срещу реорганизацията на движението по бул. Патриарх Евтимий и
Коментари Харесай

Расте недоволството срещу реорганизацията на движението по столичния бул. Патриарх Евтимий

Недоволството против реорганизацията на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Витоша " продължава да пораства , съобщи Българска национална телевизия.

Живеещите в региона са насрочили следващ елементарен за довечера и заплашиха, че ще показват недоволството си, до момента в който не бъдат чути.

След реорганизацията по бул. " Витоша " дейните ленти за придвижване станаха две, а останалите са предопределени за напряко паркиране. Реорганизацията по бул. " Патриарх Евтимий " пък ще докара до понижаване на паркоместата.

Проектът планува да бъдат построени бус лента и две велоалеи , като на пътя остават две дейни ленти за придвижване на коли и една лента за прекъсване.

Организаторът на протестите Венцислав Ванчев разяснява, че новата организация ще докара до тапи и тапи за целия регион и че хората си желаят паркоместата. Той разясни, че живеещите в региона са желали разговор с Общината, само че подобен не са получили.

От Общината пък настояват, че всички претенции на живущите са взети под внимание и са безапелационни, че измененията са били разисквани в жителите на региона. Също изясняват, че задачата на реорганизацията е да се понижи използването на коли в центъра.

Илиян Павлов, заместник-кмет по превоза в Столична община, добави, че планът е уравновесен и реорганизира местата за паркиране с минимална интервенция. " Но най-много сътворяваме ринговия бул. и такава организация на придвижване, която би трябвало да служи за подобен рингов бул., т.е. да организира трафика, а не да го задържа ", разяснява още зам.-кмета по превоза.

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов разяснява пред Българска национална телевизия на 3 май, че след ремонта на бул. " Патриарх Евтимий " паркоместата ще бъдат с 50 по-малко от общо 3 300 места в региона. 

Припомняме, че първо беше оповестено, че ще има единствено преасфалтиране. Ремонти и метаморфоза на придвижването ще има и по ул.  " Проф. Фритьоф Нансен " , която ще се трансформира в двупосочна улица, като една от трите ѝ ленти ще води от бул. " Черни връх " към " Патриарх Евтимий ".
 Иван Таков желае да спре ремонта и реорганизацията на придвижването на бул.
Иван Таков желае да спре ремонта и реорганизацията на придвижването на бул. " Патриарх Евтимий "

" Соня София " твърди, че планът за метаморфоза на придвижването е законосъобразен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР