Недоразбраната цивилизация“ е авторски спектакъл на Теди Москов, който се

...
Недоразбраната цивилизация“ е авторски спектакъл на Теди Москов, който се
Коментари Харесай

„Недоразбраната цивилизация“ на Теди Москов

„ Недоразбраната цивилизация “ е авторски театър на Теди Москов, който се слага на сцената на Малък градски спектакъл „ Зад канала “, към този момент повече от година и половина.

Това е един печален и доста динамичен театър, формиран от голям брой скечове, които преразказват и дават един различен прочит на някои от най-важните исторически моменти от нашата история. В тази историческа и народопсихологическа „ лектория “ ще разпознаете доста от проблемите, които спъват развиването ни като нация - да вземем за пример перманентната ни потребност от непознато „ наличие “ или „ неявяване “, което да осмисля съществуването ни.За да сътвори тази исторически поучителна смешка,  Теди Москов се предизвика от книгата на Райко Алексиев „ Хумористичната история на Българите “, разсъжденията на Захари Стоянов, есетата на Стоян Михайловски и стиховете на едни от най-известните ни литературни класици като Яворов, Пенчо Славейков и Елин Пелин. Една тревога към обществото и всички негови съставни единици, за всички последици от неналичието на срам, морал, ценностна система и предпочитание за развиване.

В режисура вземат участие: Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов. Сценографията е на Владимир Шишков, а костюмите са дело на Свила Величкова.

Ако към момента не сте гледали тази режисура, се подгответе за един по-скоро тъмен театър, изпълнен със скечове, национални мъдрости, псувни, валс, чалга, съветски военни маршове и новоизфабрикуваните Божи заповеди, съпътстващи и определящи живота на народа ни. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР