Не винаги картината в градината изглежда така, както по-рано сме

...
Не винаги картината в градината изглежда така, както по-рано сме
Коментари Харесай

Разклащайте леко доматите и реколтата ще е двойно по-богата

Не постоянно картината в градината наподобява по този начин, както по-рано сме си я представяли. Има неща, които не зависят от нас. Дори най-опитните градинари са изпадали в обстановка, в която едвам намират сили да спасят реколтата.

Обилните дъждове съумяват да нанесат не малко вреди на растенията. Те са причина за редица болести, включително бактерии и гъбички. Ако обаче знаете за този дребен трик, то ние сме безусловно сигурни, че ще се радвате на двойно по-богата годишна продукция, без значение от климата и географските ширини.
 Ако оголвате доматите, ще стане ЧУДО Ако оголвате доматите, ще стане ЧУДО
Ако вашите домати не дават задоволително плод, няма защо да се тревожите. Това се дължи, значително, на дъждовете, които съумяха...

Става въпрос за по този начин нареченото разлюляване на доматите. Какво съставлява то и какво е нужно да знаете за него, ще разберете от редовете, изписани по-долу.

Леко разлюляване на доматите е равно на двойно по-богата годишна продукция

Доматите са едни от растенията, които се самоопрашват. За да се случи по-лесно и по-бързо това, нужно е да ги разклащате понякога. Много по-лесно ще е за всеки градинар, в случай че върже растенията с тел през цялата леха. От време на време я разклащайте. Това е целесъобразно да се прави през ден, изключително в случай че няма ветрец и времето е изсъхнало.

След като извършите това разлюляване, не забравяйте да полеете щедро растенията с вода и да ги напръскате. Спазвайте тези насоки и в края на сезона реколтата ще е двойно по-богата!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР