Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на

...
Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на
Коментари Харесай

Транспортният министър: Мерките ни не са прах в очите на протестиращите

Не виждам връзка сред митингите и социално-икономическите ограничения. Целта на ограниченията не са да служат като прахуляк в очите на протестиращите или туширане на напрежението, или като разменна монета за обществено и политическо успокоение. Тези ограничения започнаха още по време на изключителното състояние при започване на пандемията. Това опита да убеди обществото министърът на превоза Росен Желязков в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Мерките имаха потребност от фини настройки, 60/40 дълго време се настройваше към хората и към превъзмогване на последствията от пандемията. Те са дълготрайни и ще касаят тази и идната година. Дълго време чакахме Европейския съвет да вземе решение за финансовата рамка на Европейски Съюз до 2027 година ", съобщи още той.

" Имаме проект за парите, занапред ще се одобряват обособените параметри на обособените оперативни стратегии. В момента работим за 2021 година по всички браншове. Проблемът не е в размера, а в бързината на постигане до хората, по тази причина една огромна част от ОПИК се изтегля и се дава под формата на грантове на дребни и междинни предприятия. Голяма част от ограниченията би трябвало да се ускорят ", обясни Желязков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР