Не сме излизали от готовност. Работим през последната година без

...
Не сме излизали от готовност. Работим през последната година без
Коментари Харесай

Говорителят на Спешна помощ: Имаме случаи на новородени с коронавирус

Не сме излизали от подготвеност. Работим през последната година без отмора. Вчера сме имали 90 повиквания за коронавирус. Доста се подмладява болните от ковид, даже возихме и 3 новородени, които влизат в дихателна непълнота. Имаме всичко належащо, с цел да ги транспортираме. Динамиката ни е доста тежка и не можем да наблюдаваме лекуването на пациентите си, само че ги предадохме в ръцете на неонатолозите. Това съобщи в ефира на btv представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ едно от децата е било на 4 дни.

Сунгарска съобщи, че следят възобновяване на леглата за коронавирус заболели. " Най-големите лечебни заведения са застрашени от привършване на леглата ", акцентира още тя.

При нас огромен % са имунизирани, имаме и една част, които са с високи антитела, само че това не пази от това да си заразоносител, безапелационна е още Сунгарска.

Надявам се тази вълна да я преминем по-леко. Все още има терзание у хората и при най-малките посочили те желаят да влязат в болница, изясни тя.

Мерките ги има и контролът също, само че не може да се разчита единствено на тях, би трябвало и всеки самичък да си пази живота и здравето, акцентира представителят на Спешна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР