Не случайно червеният плаж в Панджин, Китай е една от

...
Не случайно червеният плаж в Панджин, Китай е една от
Коментари Харесай

Насладете се на нереалната красота на червения плаж в Китай

Не инцидентно аленият плаж в Панджин, Китай е една от най-удивителните естествени забележителности. Трудно можете да забележите неговия пясък, защото съвсем цялото място е покрито с алена растителност, написа obekti.bg.

Каква е повода за този характерен цвят? Основният отговорник е морски бурен, наименуван суеда. Той се развива изключително добре в алкална почва. Започва да пораства през април и май, до момента в който през лятото е зелен. Чак през есента доближава своя неповторим яркочервен цвят.

С други думи, в случай че решите да посетите плажа, най-добре е да го извършите наесен.

Плажът в Панджин съставлява безусловно приключена екосистема – регионът е станал дом на повече от 260 типа птици и 399 типа диви животни.

Там се срещат едни от най-застрашените типове птици – сивият коронован жерав и огромна черногърба чайка. По тази причина регионът е прочут като „ домът на птиците от семейство жеравови “.

Liu zishan / Shutterstock

Червеният плаж се намира на към 30 км югозападно от град Панджин, който е прочут като третото по благосъстояние на нефт място в Китай.

HelloRF Zcool / Shutterstock

Панджин е извънредно важен град във връзка с потреблението на естествените запаси и се явява комфортен транспортен център с чудесно географско местонахождение, който да служи за потребностите на бързо разрастващите се предприятия на петролната промишленост.

Paul J Martin / Shutterstock


HelloRF Zcool / Shutterstock

Повечето от Червения плаж е резерват и е затворен за обществеността, само че има една дребна част, която е налична за искащите да се приближат по-близо до този естествен феномен.

Paul J Martin / Shutterstock.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР