Не се очаква пробив по българското вето за начало на

...
Не се очаква пробив по българското вето за начало на
Коментари Харесай

Не се очаква пробив по българското вето за РСМ на срещата ЕС - Западни Балкани

Не се чака пробив по българското несъгласие за начало на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз на днешната среща на върха Европейски съюз - Западни Балкани в словенския град Кран.

Преди два дни източник от Европейския съвет съобщи сбито, че в България предстоят избори, като явно по този метод се опита да стимулира позицията на страната ни. Представителят добави, че ръководителят Шарл Мишел е бил доста деен в опита си да сближи позициите на двете страни.

„ Преговорите не престават, а срещата е опция двете страни да беседват по въпроса и с европейските водачи “, сподели източникът.

Макар че страната ни е подложена на мощен напън от останалите държави-членки, който евентуално ще продължи и през днешния ден, позицията ни няма да се промени. Вицепрезидентът Илияна Йотова към този момент съобщи, че за нас от главно значение ще бъдат резултатите от преброяването в Северна Македония, което ще е и индикатор за зачитането на правата на хората с българско съзнание. Тя още веднъж изрази паника от разрушаването на паметни плочи, свързани с общата ни история.

По въпроса има консенсус сред всички политически сили в България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР