Не съдете по размера, дребните рибки също са предизвикателство за

...
Не съдете по размера, дребните рибки също са предизвикателство за
Коментари Харесай

Съвети при приготвяне на дребни риби

Не съдете по размера, дребните рибки също са предизвикателство за подготвяне в кухнята. Като една от наложителните храни, от които организмът се нуждае, рибата е артикул, който може да се сготви по редица способи.

Според другите типове риба има характерни техники и способи, които биха могли да улеснят всяка стопанка. Дребните риби биха могли да се трансфорат в прелестен обяд или вечеря, стига да ги приготвите по най-хубавия метод. Ето някои хрумвания и препоръки за подготвяне на дребни риби:

Пържена дребна риба

Ако смятате да изпържите рибките за вечеря, първо ги почистете добре. В случай че са по-дълги от 7 см, би трябвало да извадите вътрешностите и да махнете хрилете. Това става с прорез по цялата им дължина - по корема. След като сте подготвени, измийте и оставете в купа с лед за 15 мин. Когато рибата се изстуди, подсушете с забрадка.

 пържена дребна рибка

Добре е да пържите с рафинирано олио, което не изгаря бързо и резервира вкусовите качества на продукта. Сложете малко в тигана, едвам покрие дъното и рибата. В обособен съд подгответе примес от 1 ч.ч. брашно и 1 ч.л. смляна морска сол. Според вкусовите ви желания, може да прибавите черен пипер или чесън на прахуляк. Всяка рибка се овалва в сместа.

Дребните риби се пържат най-добре на 180 градуса. Сложете няколко рибки, не доста, с цел да може всяка да се запържи добре. Щом рибката се зачерви от едната страна, се обръща на другата. Внимавайте да не я препържите. Готови риби отцедете на железна решетна, под която внимателно сте сложили хартия.

Печена дребна риба

Почистете, в случай че има потребност (както споменахме по-нагоре), загрейте фурната на 180 градуса. Овкусете с подправки от вътрешната страна и извън – сол, черен пипер, лимонен сок. Намажете рибките и с малко олио. Ако сте ги разделили на две половини и размерът им разрешава, може да ги запечете с дребни резенчета домат. Поставете ги в подобаващ съд, авансово намазан с олио и оставете за към 20 минути във фурната.

 печена дребна рибка с марината

Дребна риба на грил

Може да метнете дребни рибки на грил, като авансово сте го загрели на висока температура. Намажете ги с лой. Това е бърз и елементарен метод за подготвяне на морския деликатес, с който рибата ще резервира вкусовите си качества. Поръсете с подправки за риба. Може да гарнирате със зеленчуци или сос за риба при сервиране.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР