Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това обяви пред

...
Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това обяви пред
Коментари Харесай

Военният министър: Няма български войници в Украйна

Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това разгласи пред Народното събрание служебният министър на защитата Димитър Стоянов, съобщи кореспондент на " Фокус " . Така той отговори на въпрос на Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

" Народното събрание позволява изпращането на въоръжени сили отвън територията на страната когато става въпрос за война. В Украйна се води класическа война и само вие - народните представители, със свое решение, може да изпращате въоръжени сили отвън страната. Досега министерството на защитата не е предписание сходно предложение и бойци в Украйна не са изпращани ", изясни още Стоянов.

По думите му, по линия на образование на НАТО са били командировани 50 военнослужещи в страни на територията на Европейския съюз. В Полша те са взели участие при образование за работа с Танк Т72. Обучението е завършило в средата на март и сега няма бойци на територията на страната.

От " Възраждане " зададоха въпрос дали може да се стигне до готовност на младежите, които не са карали казарма при потребност.

" На готовност подлежат единствено тези, които имат нужната подготовка, внесли сме ново предложение за нарастване на мобилизационния запас, само че не мога да се похваля с значителин триумфи по тази линия ", изясни военния министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР