Не с маскарпоне, а с нежен крем с богат млечен

...
Не с маскарпоне, а с нежен крем с богат млечен
Коментари Харесай

Чийзкейкът със сметана е по-лек, по-свеж и по-евтин

Не с маскарпоне, а с гальовен крем с богат млечен усет, изработен от крема сирене и два типа сметана. Този чийзкейк ще ви хареса. Той е по-лек, по-свеж и ще ви излезе по-изгодно. А също така можете да си отрежете по-голямо парче, без да се притеснявате, че ще прекалите.

А че ще желаете повече от този чийзкейк със заквасена сметана, е повече от несъмнено. Ще ви допадне изключително доста, в случай че не сте от феновете на прекомерно сладкото. Захарта в рецептата е малко, само че отново тя се компенсира от сладостта на сметаната и сиренето. Разбира се, в случай че не ви е задоволително, може да добавите още или пък да компенсирате с по-сладка украса, написа уеб сайтът edna.bg .

Продукти:
какаови бисквити - 250 гркраве масло - 125 гркрема сирене - 400 грсладкарска сметана - 300 млзаквасена сметана - 500 грнатурален шоколад - 50 грзахар - 1 кафена чашавода - 3 с.л.желатин - 10 гркакао - 1 с.л.
Приготвяне:

Натрошете бисквитите в блендер до момента в който станат на дребни трохи. Смесете ги с разтопеното масло и водата. Месете до момента в който получите безпрепятствено тесто.

От тестото разточете кръгла кора и я разстелете, тъй че да покрие дъното на форма за торта с преносим кръг. На дъното на формата поставете хартия за печене и разположете бисквитената кора.

Изпечете кората при 180 градуса за 20 минути. Извадете я от фурната и оставете да се охлади.

B дълбока купа разбийте с миксер течната сметана и захарта до приемането на гъст крем. Към него прибавете сиренето и заквасената сметана. Разбъркайте сместа доста добре с лъжица.

Разтворете желатина във вода и по-късно го разтопете на водна баня съгласно напътствията на опаковката. Прибавете го към сместа и разбъркайте.

Получената примес изсипете във формата за торта, загладете и приберете в хладилника за няколко часа да стегне.

Поднесете чийзкейка, гарниран с каквото ви сърце желае!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР